Десетки жители на с. Крислово присъстваха на откриването на новопостроения

...
Десетки жители на с. Крислово присъстваха на откриването на новопостроения
Коментари Харесай

Жителите на с. Крислово вече имат нов Младежки дом

Десетки поданици на с. Крислово участваха на откриването на новопостроения Младежки дом в селото. Навръх огромния християнски празник Света Неделя кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова и кметът на с. Крислово Димитър Андреев прерязаха лентата на новата облага.

След водосвета, отслужен от отец Красимир, кметът на с. Крислово Димитър Андреев благодари на Димитър Иванов по тази причина, че е осъществил дългогодишната фантазия на жителите да имат своя зала за танци, тържества и мероприятия.

„ Благодаря Ви господин Иванов, по тази причина че взехте драговолно концепцията ми и сбъднахте желанието на всички локални хора “, обърна се той към кмета на община „ Марица “.

Димитър Иванов и Димитър Андреев изрекоха благодарност на хореографа и основен живописен началник на фолклорен танцов спектакъл „ ХЕМ “ Иван Димитров за дарените от него огледала в залата за танци.

Кметът на община „ Марица “ откри символика във обстоятелството, че денят, в който Младежкият дом отваря порти, съответствува с празника, в който църквата уважава паметта на Света великомъченица Неделя.

„ Днес е прелестен християнски празник и за мен това е знак, че Господ ни оказва помощ и ни дава сили и здраве да вършим община „ Марица “ още по-привлекателна, комфортна и съвременна, тъй че децата ни да остават да живеят тук. Радвам се, че съумях да извърша волята на жителите и най-много на младежите в с. Крислово, които от години чакат реализирането на този план. Младежкият дом е издигнат по всички европейски стандарти. Надявам се той да стане обичано място за развлечение и отдих на хората от всички възрасти в селото “, уточни Димитър Иванов.



От името на управлението на община „ Марица “ и на кметството в с. Крислово, той подари нова кафемашина на ръководителя на локалния пенсионерски клуб Севдалина Костадинова.

„ В община „ Марица “ поставяме грижи освен за младите, само че и за възрастните поданици, тъй че те да имат почтени старини. Винаги може да разчитате на поддръжка от моя страна “, означи Димитър Иванов.

„ Бог да Ви поживи и да оказва помощ във всичките Ви инициативи “, благослови го Севдалина Костадинова.

От името на читалищните дейци, Павела Андреева и Дечка Дечева от младежкия фолклорен състав на читалище " Просвета-1964 с. Крислово " насочиха специфична признателност към кметовете на община „ Марица “ и на с. Крислово за новия Младежки дом.

„ Благодаря Ви господин Иванов и господин Андреев. Ние сме доста щастливи от всичко, което направихте за нас и за селото, тъй като желаеме да продължаваме да танцуваме и да се развиваме тук “, споделиха разчувствани двете девойки.

След като честити празника на имениците и пожела на всички здраве и шанс, Димитър Иванов предложения жителите на селото да прегледат новата облага.

Едноетажната постройка е ситуирана на повърхност от 120 квадратни метра и е на основно място в центъра - до кметството, детската площадка и беседката. Вътре има зала за танци, съблекални и санитарни пространства.

В Младежкия дом ще се организират подготовки и тържества на женската певческа група, детския и детско-юношеския танцов състав, както и на младежката танцова групировка, събрания и общоселски мероприятия.

На събитието участваха и кметове на обитаеми места в община „ Марица “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР