Десетки хора се стекоха днес на истанбулското гробище Едирнекапъ, за

...
Десетки хора се стекоха днес на истанбулското гробище Едирнекапъ, за
Коментари Харесай

Десетки почетоха паметта на Наим Сюлейманоглу на втората годишнина от кончината му

Десетки хора се стекоха през днешния ден на истанбулското гробище Едирнекапъ, с цел да почетат паметта на именития щангист Наим Сюлейманоглу, който умря на днешната дата преди две години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Роденият в България щангист, който след трагичното си бягство в Турция завоюва три олимпийски трофеи и десетки международни и европейски оценки, бе заровен като народен воин през 2017 година

В помена, за който Дружеството за просвета и съдействие на балканските турци в Авджълар с ръководител известният играч по свободна битка от близкото минало Ефраим Камбероглу провежда специфичен транспорт, се включиха доста близки, другари, съратници на Наим Сюлейманоглу, спортисти, хора от разнообразни възрасти и специалности, мнозина от които с изселнически корени.

Сред присъстващите бе и ръководителят на Турската федерация по повдигане на тежести. Присъстваше и внушителна група възпитаници от спортната гимназия в Султанбейли, чийто патрон е починалият щангист.

Исмаил Караджа, един от най-близките другари на Наим, показа усещанията си, че поменът тази година е бил извънредно всеобщо посетен.

" Вижда се, че колкото повече време минава, толкоз повече хората усещат неналичието на щангиста и индивида Наим и той продължава да живее в тяхната памет ", сподели той.

Поменът бе съпроводен с обичайна мюсюлманска молитва. Поднесени бяха венци от името на Турската федерация по повдигане на тежести и от Федерацията на балканските изселници Бал-гьоч.

Втората годишнина от кончината на Наим Сюлейманоглу ще бъде маркирана и с идната премиера на 22 ноември на игралния филм, отдаден на живота и спортната кариера на щангиста - " Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР