Десетки хиляди работници в Обединения училищен окръг на Лос Анджелис

...
Десетки хиляди работници в Обединения училищен окръг на Лос Анджелис
Коментари Харесай

Училищата в Лос Анджелис затварят врати заради 3-дневна стачка на персонала

Десетки хиляди служащи в Обединения учебен окръг на Лос Анджелис напуснаха работа през днешния ден поради закъсалите договаряния за договорите им, а в символ на взаимност към тях се причислиха учители в тридневна стачка , която затвори втората по величина учебна система в нацията, написа „ Асошиейтед прес “.

Демонстрациите започнаха в автобусна гара и се чакат в учебните заведения в града от членове на Local 99 на Международния съюз на чиновниците в областта на услугите, който съставлява към 30 000 помощници на учители, асистенти по особено обучение, водачи на рейсове, пазачи, служащи в кафенета и различен спомагателен личен състав.

Работниците се причислиха, макар проливния дъжд преди разсъмване, настоявайки за по-добри заплати и увеличение на личния състав . Някои държаха табели с надпис „ Ние пазим учебните заведения в сигурност, уважавайте ни! “ Областта има повече от 500 000 студенти от Лос Анджелис и всички или част от 25 други града и некорпорирани окръжни области. Даниел Мъри, асистент по особено обучение, съобщи пред KABC-TV:

„ Условията на работа се утежняват всяка година. Имаме огромен дефицит на личен състав. “

Тя добави:

„ Някои хора споделят: Ако желаете повече пари, намерете си по-добра работа. Е, някои от нас имат бакалавърска степен, само че избираме да работим с хора, с които някой не желае. “

Управителят Алберто М. Карвальо упрекна синдиката, че отхвърля да договаря и посочи, че е подготвен да се срещне когато и да е на деня или нощта. Той е на мнение, че в понеделник е пропусната „ златна опция “ за прогрес . И акцентира:

„ Вярвам, че тази стачка можеше да бъде избегната. Но това не може да бъде избегнато, без хората фактически да приказват между тях. “

Снощи „ Local 99 “ написа, че организира полемики с държавните трудови регулатори по отношение на обвиняванията, че регионът е взел участие в непозволено държание, което е попречило правата на служащите да вземат участие в законно предпазени действия, свързани със синдикатите.

„ Искаме да сме ясни, че не сме в договаряния с LAUSD “ , се споделя в изказване на синдиката. Там се добавя:

„ Продължаваме да сме ангажирани в безизходния развой с страната. “

По време на стачката се чака към 150 от повече от 1000 учебни заведения в региона да останат отворени с контрол от възрастни , само че без да има занятия. Десетки библиотеки и паркове, както и някои места за обяд, които учениците могат да посещават, също ще бъдат отворени, тъй че да се понижи напрежението върху родителите, които сега търсят кой да гледа децата им. В свое изказване в понеделник кметът на Лос Анджелис Карън Бас беше безапелационен:

„ Училищата са доста повече от просветителни центрове – те са защитна мрежа за стотици хиляди фамилии в Лос Анджелис. Ще се погрижим да създадем всичко допустимо, с цел да осигурим запаси, нужни на фамилиите в нашия град. “

Междувременно служащи разясниха, че стачката е единствената опция, която им остава.

Помощникът по образование Марли Остроу, която поддържа недоволството, изясни, че от дълго време е закъсняла за нарастването. 67-годишната жена е била наета преди близо две десетилетия за 11,75 $ на час, а през днешния ден тя прави към 16 $. Това не е задоволително, с цел да бъде в крайник с инфлацията и растящите цени на жилищата . Тя показа, че в това време нейните отговорности са се разширили от две класни стаи на пет. Освен това Остроу упреква ниските заплати в сектора за свободните работни места , които са се натрупали през последните години. Тя добави:

„ Няма даже претенденти, тъй като можете да спечелите повече пари, като започнете от „ Burger King “. Много хора в действителност желаят да оказват помощ на децата и не би трябвало да бъдат наказвани, че желаят това да бъде работата на живота им. “

Синдикатът споделя, че чиновниците в регионалната поддръжка печелят приблизително към 25 000 $ на година и доста от тях живеят в беднотия заради ниско възнаграждение или лимитирано работно време, до момента в който се борят с инфлацията и високата цена на жилищата в окръг Лос Анджелис. Синдикатът желае 30% нарастване. Учителите желаят нарастване на заплатите с 20% за две години.

Карвальо акцентира, че регионът е предложил нарастване на заплатите с повече от 20% за дълголетен интервал, дружно с 3% бонус.

„ Освен това договорката ще включва огромно разширение на изгодите за опазване на здравето “ , разгласи началникът пред „ Fox “ 11 в понеделник.

Стачката има необятна поддръжка измежду синдикалните членове. Членовете на SEIU работят без контракт от юни 2020 година, до момента в който този на учителите изтича през юни 2022 година Миналата седмица синдикатите взеха решение да спрат да одобряват снадки на договорите си. Обединените учители в Лос Анджелис, синдикатът, представляващ 35 000 преподаватели, съветници, медицински сестри и различен личен състав, изрази взаимност със своите стачкуващи сътрудници. UTLA написа в Twitter:

„ Педагозите ще се причислят към нашите синдикални братя и сестри на пикетите. “

Припомняме, че учителите организираха шестдневна стачка през 2019 година поради проблеми със заплащането и договорите, само че тогава учебните заведения останаха отворени.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР