Десетки хиляди млади индонезийци крещяха от радост, когато кандидатът за

...
Десетки хиляди млади индонезийци крещяха от радост, когато кандидатът за
Коментари Харесай

От генерал със забрана до танцуващ дядо: как Прабово стана фаворит за лидер на Индонезия

Десетки хиляди млади индонезийци крещяха от наслада, когато претендентът за президент Прабово Субианто влезе на претъпкан стадион в столицата Джакарта за последния избирателен протест в събота.

Те крещяха още по-силно, когато някогашният пълководец на страховитите специфични елементи на страната разпраши въздушни целувки и танцува на сцената. След минути дейностите на Prabowo бяха оповестени в обществените медии с хаштагове като „ gemoy “ – сладко на бахаса индонезийски.

Реакцията илюстрира забележителната промяна на пламенния някогашен военачалник, който беше уволнен от индонезийската войска за хипотетично похищение на демократични деятели и отбягван от Съединени американски щати в продължение на две десетилетия, само че в този момент е любимецът да управлява третата по население народна власт в света.

Ребрандирането на Prabowo като танцуващ дядо, дружно с поддръжката на неговия някогашен зложелател и сегашен президент Joko Widodo, го водиха до върха на президентския пост след дълго търсене.

„ Prabowo организира доста разли...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР