Десетки хиляди младежи биват вербувани от финансови гурута през социалните

...
Десетки хиляди младежи биват вербувани от финансови гурута през социалните
Коментари Харесай

Как да станеш богат, без да работиш: Поколението Z в капана на новите пирамиди

Десетки хиляди младежи биват вербувани от " финансови гурута " през обществените медии. Тези ментори продват мегаломански мечти за бляскав живот, разгласяват клипове от инфинити басейни, фотоси от частни самолети, а изпод популяризират " онлайн академии " с хаштагове #forex и #crypto.

" Сега би трябвало да употребявате капацитета на интернет ", " Положете основите на личната си самостоятелност. ", " Без доста предварителни знания ", " Без начален капитал " са част от рекламните им послания. Идеята в резюме е, че в случай че още вървиш на учебно заведение или на работа, значи си простак.

Поколенията Y и Z се считат за изключително отворени към различни източници на приходи. Много малко от тях в международен мащаб ще могат да си разрешат да купят къща или да получат съответна пенсия единствено посредством приходите си от работа.

„ Учи, работи, забогатявай “ звучи като насмешка за част от тях. Затова и толкоз младежи пробват шанса си в търговията на финансовите пазари.

През 2021 година към 650 000 германци под 30 години са закупили скъпи бумаги за първи път. В платформите е цялостно с хора под 20 години, които предават онлайн, до момента в който търгуват с акции или споделят загубите си с хаштаг #fuckup.

Културата им миксира борсовите котировки със занимателни мемета. Само по себе си това е обнадеждаващо развиване, предвид на развиването на фондовите пазари, само че тържищата са космос, който гъмжи от подправени пророци.

Немското издание " Шпигел " се среща с Даниел, който таман е приключил IM Mastery Academy - световна конструкция за " преодоляване на пазарите " от младежите, която твърди, че има повече от 400 000 члена. Компанията споделя, че може да приготви неспециалисти за финансовите пазари посредством видеоклипове с указания, приложения и „ вярно мислене “. Месечна такса е до $275.

Истинските финансови специалисти намират " академията " за безполезна. По-интересна е оценката на психолозите, които приказват за сектоподобни положения.

Финансови наблюдаващи в Белгия и Франция предизвестяват за пирамидална скица.

В Испания неотдавна арестуваха осем високопоставени членове на IM.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР