Десетки хиляди медицински сестри във Великобритания провеждат безпрецедентна 24-часова стачка.

...
Десетки хиляди медицински сестри във Великобритания провеждат безпрецедентна 24-часова стачка.
Коментари Харесай

Мед. сестрите във Великобритания на 24-часов протест

Десетки хиляди медицински сестри във Англия организират невиждана 24-часова стачка. Трудовият спор е за заплащането.

Британските медии разпространиха фрагменти на стачкуващи медицински сестри, издигнали плакати от рода на " Медицинската сестра е за цялостен живот, а освен за Ковид " и " Недостигът на личен състав коства живота на хора ". Заместник-министърът на опазването на здравето Мария Колфилд съобщи тази заран в изявление за Скай нюз, че " страданието за хората е неизбежно вследствие на стачките ". Тя добави, че министърът на опазването на здравето Стив Баркли се е срещнал с профсъюза, прочут под името за Кралски лицей за медицински сестри, безуспешно, а министър председателят Риши Сунак е дал ясно да се разбере, че настояванията за нарастване на заплащането с 19% е нереалистично.

Председателката на синдиката Пат Кълън обаче реагира на тези думи като съобщи, че Баркли е обърнал тил на медицинските сестри и не е бил откровен по време на диалозите. Тя уточни, че стотици медицински сестри напущат всеки ден и е належащо по-високо възнаграждение, с цел да се запълнят 50-те хиляди вакантни места за медицински сестри, а не да се стига до такава степен те да употребяват питателните банки и да ядат остатъците от храната на пациентите, тъй като нямат пари.

Около 70 000 планувани за през днешния ден прегледи ще бъдат канселирани вследствие на стачката. От Кралския лицей за медицински сестри оповестиха, че макар стачката най-спешните случаи ще бъдат обслужвани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР