Десетки хиляди мароканци излязоха по улиците на големи европейски градове

...
Десетки хиляди мароканци излязоха по улиците на големи европейски градове
Коментари Харесай

Празнуващи мароканци заляха големите градове из Европа

Десетки хиляди мароканци излязоха по улиците на огромни европейски градове нощес с песни, танци и флагове, с цел да честват успеха над Испания с дузпи на Световното в Катар, предадоха международните организации.

Най-големи бяха тълпите в Париж, Брюксел, Амстердам, испански, немски градове с колонии от африканската страна. Този път не се оповестява за вълнения, както преди дни, когато полицията в белгийската столица трябваше да плибегне до сълзотворен газ и водни струи, с цел да укроти чупещи витрини и коли емигранти. Тогава Мароко победи “червените дяволи ”.

Огромни тълпи заляха " Шан-з-Елизе ", палейки фойерверки и развявайки флагове.

Мароканската имигрантска общественост във Франция е втората по величина след алжирската. Празници имаше и в други френски градове, като Марсилия и Ница, а араби от други страни поздравяваха съседите си за триумфа, като някои се и включиха в тържествата.
 Снимка АП/БТА

Повече от 1000 мароканци излязоха и по улиците на немския град Дюселдорф. Движението бе спряно, а полицията концентрира напъните си върху опазването на публичния ред. Мароканци направиха огромен празник и в Есен. Униформените бяха на крайник до дребните часове и в Амстердам (долу).
 Снимка АП/БТА

Северноафриканците заляха също улиците на Мадрид и Барселона. 
 Снимка АП/БТА

В Доха имаше конфликти сред органите на сигурността и мароканските последователи, поради това, че хиляди почитатели не бяха позволени наоколо до стадиона.
 Мароканци честват успеха в центъра на Мадрид. Снимка АП/БТА

За да обезпечи реда се намеси и специфичната полиция за запазване от вълнения, защото не стана ясно какъв брой от мароканците на открито имаха билети и какъв брой нямаха.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР