Голям удар на родни митничари.58 417 маркови“ парфюма от 33

...
Голям удар на родни митничари.58 417 маркови“ парфюма от 33
Коментари Харесай

Парфюми, „маскирани“ като буркани, задържаха във Видин

Голям удар на родни митничари.

58 417 „ маркови “ парфюма от 33 разнообразни първокласни марки, скрити сред стъклени буркани, задържаха митническите чиновници при инспекция на два камиона в региона на Дунав мост при Видин. Рекордното за последните над 15 години количество е открито в границите на взаимната интервенция против контрабандата на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Националната организация по приходите.

На 01.06.2024 година на излаз от България към Полша са спрени за инспекция два камиона, ръководени от български жители. Водачите са показали документи, съгласно които транспортират стъклени буркани, оповестяват от Агенция " Митници ".

При осъществения оглед в помещението на първия камион митническите инспектори виждат, че част от палетата са с друга височина. Палетата са разтоварени и е открито, че 20 от общо двадесет и осем съдържат не буркани, а кашони с 28 985 парфюма. Проверката на втория товарен автомобил открива същите несъответствия и още 20 палета, натоварени с 29 432 „ маркови “ парфюма, написа dunavmost.com.

Всички парфюми – 58 417 флакона с общо тегло 30 тона, са арестувани, заради подозрение, че се транспортират в нарушаване на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

От началото на 2024 година на разнообразни гранични пунктове са арестувани общо над 168 000 подправени парфюмерийни и козметични артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР