Десетки хиляди излязоха по улиците на Тел Авив днес за

...
Десетки хиляди излязоха по улиците на Тел Авив днес за
Коментари Харесай

Десетки хиляди участваха в най-големия гей парад в Близкия изток

Десетки хиляди излязоха по улиците на Тел Авив през днешния ден с цел да вземат участие в най-големия гей церемониал в Близкия изток.
Мъже и дами в цветни костюми, в това число няколко облечени като танцьори на самба, минаха по улиците върху моторизирани платформи.
Високоговорители раздрусаха града с танцови мелодии и известни песни от отминалия конкурс за ария на „ Евровизия ”, заяви АFP.
Дългите знамена на гей придвижването се развяваха паралелно с американския и израелски национални знамена.
Улиците в центъра бяха затворени за придвижване, а от полицията обявиха, че ще обезпечат " стотици " офицери като защита на събитието.
Организаторите бяха планували присъединяване на съвсем 250 000 души, само че полицията още не е разгласила информация за оценка на броя на участниците, съобщи БГНЕС.
Сайтът на общината в Тел Авив съобщи, че парадът ще продължи до следобедните часове и ще приключи на брега на морето с плажно празненство.
Израел има най-открито толерантно отношение към хомосексуалността в Близкия изток и огромна и авторитетна гей общественост.
Миналата седмица министър-председателят Бенямин Нетаняху разгласи назначението на първия министър-председател гей в Израел.
Но доста анализатори виждат в това предопределение на новия министър на правораздаването месеци преди изборите на 17 септември политическа мотивация. Новият министър изрази поддръжката си за предложение, което ще докара до освобождението на Нетаняху от наказателно гонене.
Нетаняху е изправен пред вероятно обвиняване в корупция през идващите месеци.
Гей-парадът през 2015 година в консервативния Йерусалим приключи с покруса, когато един от ултра-ортодоксален евреин попадна измежду стачкуващите, намушквайки 16-годишно момиче до гибел и ранявайки няколко други участници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР