Десетки хиляди испанци днес отново излязоха по улиците, за да

...
Десетки хиляди испанци днес отново излязоха по улиците, за да
Коментари Харесай

Испанците настояват за актуализиране на пенсиите

Десетки хиляди испанци през днешния ден още веднъж излязоха по улиците, с цел да упорстват за актуализиране на пенсиите и в отбрана на сегашната система, която е застрашена от ръководещата десница, настояват синдикати, представени от Агенция Франс Прес.

Протестиращите скандираха: "Мариано Рахой, крадецо, ти крадеш пенсията ми! "; "Десницата манипулира и краде ". И в Барселона, и в Мадрид, протестиращите, които не се разколебаха от неприятното време, извършиха централните улици.

"Покупателната дарба на най-слабите обществени прослойки се свива ", разясни Емилио Самора, пенсионер от две години. Той носеше афиш, на който се четеше: "Без самун няма мир ".

"Нещата вървят от зле по-зле ", оплака се Мари Мармен Калво, фризьорка на 70 години, която се бе присъединила в митинга дружно със брачна половинка си.

Това е четвъртата огромна проява от септември, чиито участници упорстват пенсиите да бъдат обновени над 0,25-те %, дадени през 2016-а и 2017-а, което е под инфлацията от 1,2 на 100 в края на 2017 година. Този залог е доста значим за държавното управление на консерватора Мариано Рахой, който по традиция се опира на по-възрастните гласоподаватели, отбелязва Българска телеграфна агенция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР