Десетки граждани и артисти протестират в подкрепа на уволнения главен

...
Десетки граждани и артисти протестират в подкрепа на уволнения главен
Коментари Харесай

Протестът за Морфов: Мафията вън; Директорът на Народния театър: Пиша си отличен

Десетки жители и актьори стачкуват в поддръжка на уволнения основен режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Протестът се трансферира към Народния спектакъл, където скандират: „ Сашо вътре, Василев вън ”. Протестът се организира редом с конференцията, която управлението на Народния спектакъл дава по въпроса с уволнението на Морфов.

Актьорът Валери Йорданов съобщи, че става дума за човешки и морални фалове. " Не може да уволниш основния режисьор, при който 2/3 от актьорите и режисьорите споделят, че са се учили ", сподели Йорданов и добави, че до момента са събрани над 6000 подписа в поддръжка на Александър Морфов. Събирането на подписи продължава.

Актьорът Тончо Токмакчиев сподели, че е на митинга, с цел да поддържа Александър Морфов. Той акцентира, че пази позицията на Морфов. " Той по този начин е осъден, и не може да работи на никое място към този момент ", означи той.

Протестиращите скандират " Вън Движение за права и свободи ", " Оставка ", " Мафията вън ".

Рубен Лазарев сподели пред БГНЕС, че е на митинга като жител, тъй като счита, че протичащото се с Морфов може да се случи на всеки един жител. “Режисьорът Александър Морфов е прелестен. Това, което се случва е неуместно. Тук съм като жител. Не да поддържа единствено режисьора Морфов, а и него като човек ", означи той.

Протестиращите започнаха да скандират “Сашо ” и потеглиха към Народния спектакъл.

Време е да си подредим страната и да тръгнем по нашата вярна посока. След четири месечно наличие в медиите, ние успяхме да се сплотим, сподели на конференцията шефът на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ Васил Василев.

„ Някъде в един различен свят се назначават комфортни хора да извършват комфортни поръчки. Ние почитаме създателя – аз и моя екип, който събрах. Аз, Васил Василев, се водех от един единствен принцип – да запазя достолепието на хората, които работят с мен. Те твориха в една конюнктура, в която бяха притискани “, съобщи Василев.

Ние сме дребна страна, дребен народ, ние би трябвало да си пазим нашите персони “, уточни той и показа, че го боли след четири месеца опити да се подобрят изискванията. По думите му всички в Народния спектакъл са равни.

Тук при нас ние сътворяваме модел на толерантност и модел на ненавист. Няма да увъртам. Не желая повече да разясня. Но след четири месеца да запазя спектакъл, с цел да спася сътрудниците, означи Василев, като добави, че основният режисьор и пиарът към този момент не са част от Народния спектакъл.

„ Опитах се с всевъзможни ограничения да запазя достолепието на тези хора. Преди да стигнем до тежкото наказване, ние извървяхме добър път. Васил Василев направи всичко допустимо господин Александър Морфов да се върне на българска сцена “, безапелационен е шефът на Народния спектакъл.

Започвам от този ден да се боря и провокирам всички политически партии да създадат по този начин – актьорската заплата да бъде 2500 лева “, сподели още Василев и добави, че може би грешката му е била, че е решил от Плевен да пристигна в Народния спектакъл.

„ Отпред написа Народен спектакъл „ Иван Вазов “, на никое място не написа Народен спектакъл „ Александър Морфов “, добави Василев. Той разгласи, че си написа отличен за свършената досега работа.

„ Морфов е уволнен по съответните претекстове, само че създателят никой не може да го уволни, без той да желае. Ние би трябвало да си пазим културните институти. Пазете тези персони, които излизат на сцената, тези имена, тъй като те са гръбнакът на българската сцена. Те са светини, не посягайте на това и не ги вкарвайте в този спор. По моя самодейност бяха уволнени и Морфов, и Кръстева “, съобщи още Василев.

Ние настояваме за оставки, оставки, оставки. Ние настояваме да не се работи. Ние настояваме да се живее мизерно. Ние не настояваме да се гради. Хайде, да тръгнем да градим. Всеки, който е подготвен да поеме този пост, дано да заповяда “, разяснява той настояването за оставката му от подкрепящите Морфов.

Василев заяви, че за 10 месеца има четири инспекции. „ Ако държавните органи бяха толкоз проверявани, колкото Народния спектакъл, вие разбирате ли какво щеше да се случи “, акцентира той и посочи, че и проверяван и от държавното управление на Петков, и от служебното държавно управление с министър Минеков, и в този момент. „ Аз нося отговорност за всеки един лев, това са бюджетни средства “, изясни шефът на Народния спектакъл.

Аз съм режисьор също и в границите на тези 16 година като началник на три институции в България, две от които съм ги изправял, сега вършим същото и с Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Крайно време е да се разбере, че на някой му беше комфортен този спор в Народния спектакъл и на някой му беше вменено да бъде подклаждан. Не ни вкарвайте в политиката, прикани Василев.

„ Той не е спрял спектаклите си в една по-източна страна, само че всичко може да се чака “, разяснява Василев и разгласи, че чисто юридически е подсигурено спектаклите „ Хъшове “ и „ Животът е прелестен “ да бъдат продължени на сцената на Народния спектакъл.

Директорът на Народния спектакъл сподели, че не може да си показа по какъв начин едно величие, какъвто е режисьорът Александър Морфов, ще тръне по нощите да написа в символ на митинг по вратите в театъра.

Според Василев всяка политическа партия сега има право да приказва, да осветява и да споделя кой проблем съгласно тяхната камбанария е проблем и кое не е проблем, само че дано мъдрият български народ да отсъди и след месец да излезе да гласоподава и да си преброи парите в джоба.

Ние в целия си живот се стремим да отидем на запад, а като си свърши животът отиваме на изток, зависи от стадиите на живота. Като шеф аз съм най-запознат за създателите, които желаят да изоставен театъра, до този миг нямаме нито една молба за овакантяване. За първи път се случва в историята някой да стачкува, че не желае да излиза. Новоназначените хора от мен идват с молба, те постъпват с готовност.

Актьорът Георги Мамалев изясни, че шефът, откакто е спечелил състезанието, и е назначен законно от страната, носи отговорността кой да бъде назначен и кой да бъде уволнен. „ В момента положението на Народния спектакъл е доста положително “, счита той. Според него е опит за прелом да се в профил шефът. „ Превратите не се вършат от демократични партии нито от хора, които настояват, че са демократи, те се вършат или от леви, или от извънредно десни “, съобщи Мамалев.

Според Василев всяка политическа партия сега има право да приказва, да осветява и да споделя кой проблем съгласно тяхната камбанария е проблем и кое не е проблем, само че дано мъдрият български народ да отсъди и след месец да излезе да гласоподава и да си преброи парите в джоба.

Ние в целия си живот се стремим да отидем на запад, а като си свърши животът отиваме на изток, зависи от стадиите на живота. Като шеф аз съм най-запознат за създателите, които желаят да изоставен театъра, до този миг нямаме нито една молба за овакантяване. За първи път се случва в историята някой да стачкува, че не желае да излиза. Новоназначените хора от мен идват с молба, те постъпват с готовност.

Актьорът Георги Мамалев изясни, че шефът, откакто е спечелил състезанието, и е назначен законно от страната, носи отговорността кой да бъде назначен и кой да бъде уволнен. „ В момента положението на Народния спектакъл е доста положително “, счита той. Според него е опит за прелом да се в профил шефът. „ Превратите не се вършат от демократични партии нито от хора, които настояват, че са демократи, те се вършат или от леви, или от извънредно десни “, съобщи Мамалев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР