Десетки елитни български спортисти ще застанат на старт в състезанията

...
Десетки елитни български спортисти ще застанат на старт в състезанията
Коментари Харесай

Плеяда елитни спортисти на старт във Витоша летен фест тази неделя

Десетки елитни български спортисти ще застанат на старт в надпреварите от програмата на Витоша летен фест тази неделя. Събитието се провежда за шеста поредна година от „ София – европейска столица на спорта “ и Столична община пред хижа Момина канара.

Заявки при бегачите към този момент са подали Маринела Нинева - вицешампионка от маратона в Белград и Елена Димитрова – и двете представителки на Локомотив Дряново. До тях на старта ще застане и Милица Мирчева – единствената българска участничка на олимпийския маратон в Рио 2016 и национална рекордьорка на полумаратон. В планинското тичане по 14-километровия маршрут с име „ Кумата “ ще се впусне и неостаряващата Милка Михайлова – шампионка на Софийския маратон с рекордните 7 победи, както и друга известна наша състезателка в тези дисциплини – Снежана Стефанова, брачна половинка на един от най-хубавите ни маратонци Петко Стефанов.

При мъжете респектират имената на Шабан Мустафа, който към този момент има победа в едно от първите издания на Витоша летен фест. Записани са още Йоло Николов – балкански вицешампион и държавен отличник по крос за 2019 година, Петко Стефанов – рекордьор по трофеи на софийския маратон при мъжете със 7 победи, Деян Атанасов и други За множеството елитни бегачи и колоездачи това ще са финален късмет за инспекция на опциите преди Обиколката на Витоша, която следва идващия уикенд.

При велосипедистите по 20-километровото трасе с име „ Копитото “ ще започва един от най-хубавите в планинското колоездене Александър Алексиев, който предходната година стана първият в историята обиколил 100-те км към Витоша под 4 ч. Асът на отбора „ Велораптър “ завоюва тогава маратонската супернадпревара за трети път с неповторимите като резултат 3.55:44 ч. с цел да усъвършенства с близо четвърт час личния си връх на трасето.
Освен спортната част, уредниците от „ София – европейска столица на спорта “ и Столична община са планували занимателна стратегия, песни, демонстрации и танци с благоприятни условия за игри, смях, томболи и награди. Като спомагателна страст всички ще могат да употребяват гратис опънатия над Боянската река алпийски тролей, обезпечен от „ Мачирски спорт “.
Както постоянно участниците в надпреварите са освободени от стартови такси, а уредниците още веднъж са планували безвъзмезден превоз, автобусите потеглят в неделя от нац. стадион „ Васил Левски “ в 8.00 ч., а за транспортиране на велосипедите ще има специфичен рейс.

За положителното въодушевление на 19 юли пред х. Момина канара ще се погрижи фамозният реализатор на национални песни Алекс Костов, лауреатът на интернационалните състезания е подготвил най-хубавото от репертоара си. Ще има доста групи с осъществявания на национални танци, свои песни приготвят за показване и членовете на няколко известни състава за планинарски песни. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз и на Природен парк „ Витоша “. Събитието ще се състои при прецизно съблюдаване на здравните ограничения.

За искащите се провежда и специфичен поход по леко 3-километрово туристическо трасе, участниците ще бъдат предвождани от именития ски-бегач, повторен знаменосец на българските олимпийските делегации в близкото минало Петър Панков, началото е в 11.25 ч.

Допълнителна информация ще намерите на www.sofia2018.bg, в специфичната Фейсбук страница на събитието и на [email protected].

Регистрацията е безвъзмездна и онлайн ще бъде затворена на следващия ден, събота по обед с опция за последни поръчки в деня на Феста на обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.50 ч. пред х. Момина канара. По-добре е обаче да се запишете още през днешния ден на: https://racetimingbg.com/event/summer_fest/ с цел да избегнете опашките и терзанието в неделя.

Стягайте велосипедите и маратонките за Витоша летен фест 2020. Очакваме ви тази неделя след 9.30 ч. на х. Момина канара...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР