Десетки българи се организираха в социалните мрежи след новината за

...
Десетки българи се организираха в социалните мрежи след новината за
Коментари Харесай

Венци, цветя, свещи пред Руското посолство в София след смъртта на Навални

Десетки българи се проведоха в обществените мрежи след новината за гибелта на съветския опозицонен водач Алексей Навални и се събраха в късния петъчен следобяд пред съветското посолство в символ на митинг.

 

Паметта на Навални беше почетена с едноминутно безмълвие. Хората поднасяха цветя и палеха свещи в негова памент.

 

Част от хората държаха плакати, на които пишеше, че " Путин е палач, а Навални е воин ".

 

Пред посолството на Русия хората упрекнаха съветския президент Владимир Путин за убийството на опозиционния водач и приканиха за слагане завършек на ръководството му.

 

Движението на колите пред съветското посолство беше спряно за малко. Полицейското наличие в региона беше засилено, само че не се стигна до произшествия.

 

Председателят на Български земеделски народен съюз и някогашен министър на защитата Николай Ненчев, който беше един от основателите за днешния протестен протест пред съветското посолство, сподели:

 

" Навални избра пътя на Голгота, тъй като това беше една осъзната всеотдайност. Но Русия, Европа и целият свят ще последват неговия образец и ще бъдат свободни ".

 

Едни от участниците в протестния протест е съветският жители Алекс Тоцки - човек, който до неотдавна е бил заплашван с депортиране в Русия.

" Аз желая да благодаря на всички български жители, които в този момент са тук, с цел да поддържат Алексей Навални. Смъртта му е същинска покруса - освен покруса за Русия, само че и за целия свят ", сподели Алек Тоцки.

 

 

Източник БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР