Десетима заподозрени са задържани при мащабна акция за разбиване на

...
Десетима заподозрени са задържани при мащабна акция за разбиване на
Коментари Харесай

Разкриха мащабна международна мрежа за трафик на хора в Германия

Десетима обвинени са арестувани при огромна акция за разтрошаване на интернационална мрежа за трафик на хора , която нелегално е вкарвала китайски жители в Германия, съобщи ДПА, базирайки се на изказване на управляващите.

(*Видеото е архивно!)

Повече от 1000 чиновници на федералната полиция и на други правоприлагащи органи са взели участие в интервенцията, която се е провела рано в сряда заран и е обхванала осем провинции.

Претърсени са общо 101 жилищни и бизнес пространства, в това число две адвокатски адвокатски фирми, оповестиха от федералната полиция в Санкт Аугустин край Бон.

Предполага се, че възползвайки се от специфичните правила за квалифицирани задгранични служащи, обвинената незаконна група за контрабанда е получила позволения за престояване за към 350 най-вече китайски жители против пет или шестцифрени суми в евро.

Специализирани полицейски акции са осъществени на територията на провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Шлезвиг-Холщайн, Берлин, Хесен, Райнланд-Пфалц, Баден-Вюртемберг и Бавария. Освен това са били конфискувани активи на групировката и са били събрани спомагателни доказателства.

Разследването е концентрирано в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия , където са арестувани 10-те обвинени, в това число двама юристи. 

През 2022 година федералните правоприлагащи органи са записали 4936 случая на трафик на хора на територията на Германия – нарастване с съвсем 30 % спрямо 2021 година, отбелязва ДПА.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР