Десет островни държави от Южния Пасифик отхвърлиха този понеделник предложението

...
Десет островни държави от Южния Пасифик отхвърлиха този понеделник предложението
Коментари Харесай

Китай понесе болезнен удар по амбциите си в Тихия океан

Десет островни страни от Южния Пасифик отхвърлиха този понеделник предлагането на Китай за подписване на пакт за сигурност, с който Пекин целеше да наложи въздействието си в Тихоокеанския район.

Преговорите в столицата на Фиджи – Сува, сред външния министър на Китай Ван И и водачите на десетте островни страни, приключиха с крах, откакто не беше реализирано съглашение Пекин да усили въздействието си в сферите на сигурността, стопанската система и външната политика в този район.

Както постоянно, наш приоритет беше консенсусът, съобщи след срещата министър-председателят на Фиджи Франк Байнимарама, който посочи, че ще е нужно необятно единодушие измежду островните страни, преди да бъде подписано " каквото и да е съглашение " за района.

Преди тази среща Пекин насочиха предложение към страните от Южния Пасифик, в което те дадоха обещание да засилят сигурността и киберсигурността в региона, а в подмяна да получат достъп до естествените запаси в района. От Китай бяха дали обещание и финансова поддръжка за страните в размер на " милиони долари ", осведоми Infobae.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР