Десет милиона потребители са се регистрирали в новостартираното приложение на

...
Десет милиона потребители са се регистрирали в новостартираното приложение на
Коментари Харесай

Зукърбърг: Десет милиона души се присъединяват към приложението Threads

Десет милиона консуматори са се записали в новостартираното приложение на компанията Meta , известно като Threads , през първите седем часа, заяви изпълнителният шеф на компанията Марк Зукърбърг . Той показа приложението като „ другарски “ противник на Twitter , който беше закупен от Илън Мъск през октомври.

Експертите настояват, че Threads може да притегли потребителите на Twitter , които са недоволни от последните промени в платформата. Threads разрешава на потребителите да разгласяват до 500 знака под формата на текстова обява и разполага с доста функционалности , сходни на тези на Twitter. Преди стартирането му Зукърбърг разгласи, че запазването на платформата в „ другарска форма “ в последна сметка ще бъде ключът към нейния триумф . Той разяснява още:

„ Много повече хора биха предпочели да бъдеш нападнат от непознати в Twitter, в сравнение с да се отдадеш на подправеното благополучие на скритата болежка в Instagram. “

На въпроса дали Threads ще бъде „ по-обемно приложение от Twitter “ , Зукърбърг отговори: „ Това ще отнеме известно време, само че мисля, че би трябвало да има приложение за обществени диалози с над 1 милиард души в него. Twitter имаше опция да направи това, само че не го направи. Надявам се, че ние ще го създадем. “

Някои от съперниците на компанията разкритикуваха количеството данни , които приложението може да употребява. Според Apple това може да включва здравни, финансови данни и данни за сърфиране, свързани със самоличността на потребителите. Някои консуматори също показаха угриженост , че не е допустимо да изтрият профилите си в Threads , без да изтрият и обвързвания с тях профил в Instagram . По мотив на това от мета Meta обявиха пред „ BBC “: „ В момента не можете да изтриете профила си в Threads, без да изтриете профила си в Instagram. Това е нещо, върху което работим. Междувременно можете да деактивирате профила си в Threads когато и да е. Деактивирането на профила Ви в Threads няма да докара до деактивиране на профила Ви в Instagram. Деактивирането ще значи, че профилът Ви в Threads, изявленията Ви и взаимоотношенията с изявленията на други хора няма да бъдат забележими. “

Новото приложение към този момент е на налично за евакуиране в над 100 страни , в това число Обединеното кралство, само че към момента не и в Европейски Съюз заради регулаторни съображения.

Как работи Threads?

В Threads изявленията могат да се споделят в Instagram и назад и могат да включват линкове, фотоси и видеоклипове с дълготрайност до пет минути. Въпреки това някои консуматори оповестиха през вчерашния ден за проблеми при качването на изображения, което подсказва за проблеми в първичната версия.

Когато влязат в приложението потребителите виждат поток от изявления , които Meta назовава „ влакна “ , на хора, които следват, както и предложено наличие . Потребителите могат да управляват кой може да ги „ загатва “ и да филтрират отговорите на изявления, които съдържат избрани думи. Възможно е също по този начин да се отстраняват почитатели, да се блокират, лимитират или рапортуват други профили, а всички сметки, които потребителите блокират в Instagram, автоматизирано се блокират и в Threads.

Макар Meta да акцентира връзките си с Instagram, медийното отразяване се концентрира върху приликата му с Twitter, като някои вложители даже дефинираха приложението като „ палач на Twitter “.

В събота притежателят на Twitter Илън Мъск ограничи броя на изявленията, които потребителите могат да виждат в платформата дневно, като се базира на рисковото „ снемане на данни “. Това беше последният опит на Мъск да накара потребителите да се записват в Twitter Blue – абонаментната услуга на платформата. Twitter също по този начин разгласи, че известното потребителско табло TweetDeck ще стане платено след 30 дни. Откакто Мъск пое ръководството на компанията, доста консуматори на Twitter обществено показаха недоволството си от платформата и неговия управнически метод, като акцентираха, че не харесват непостоянното му държание и политическите му възгледи.

Въпреки че Threads ще бъде разполагаем в Обединеното кралство , той към момента не е разполагаем в Европейски Съюз заради съображения , свързани с регулаторната неустановеност , изключително във връзка със Закона за цифровите пазари на Европейски Съюз. Компанията обаче успокои, че изследва опцията за стартиране на приложението на пазара в Европейски Съюз. Въпросният закон дефинира разпоредбите за това по какъв начин огромни компании като Meta могат да споделят данни сред платформите, които имат. Споделянето на данни сред Threads и Instagram е част от казуса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР