Десет големи съоръжения на автомагистралите Тракия и Хемус са ремонтирани

...
Десет големи съоръжения на автомагистралите Тракия и Хемус са ремонтирани
Коментари Харесай

Десет големи съоръжения на „Тракия“ и „Хемус“ са ремонтирани през 2019 г.

Десет огромни уреди на автомагистралите " Тракия и " Хемус " са ремонтирани през 2019 година Това оповестяват от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".
Ремонтирани са пет виадукта на автомагистрала " Тракия " и четири на " Хемус ", и тръбата за София на тунел " Витиня ".

Стойността на вложените средства от републиканския бюджет е близо 65,3 млн. лева Съоръженията по автомагистралите се обновяват по график откакто са обследвани и приоритизирани в реда, по който би трябвало да бъдат ремонтирани, според от положението им. Строителните действия са наложителни и не търпят отсрочване, тъй като подсигуряват сигурността и сигурността на водачи и пасажери, показват от АПИ.

През декември беше пуснато придвижването по напълно обновеното платно за Варна на виадукта при 19-ти км на автомагистрала " Хемус " при селата Потоп, и " Коренишки дол " при 36-ти км на автомагистрала " Хемус ".-->

Преди началото на дейния летен сезон беше пуснат трафикът и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми и 51-ви км ( " Разлив " ) на " Хемус " и по платната за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км на " Тракия ". През есента бяха ремонтирани и платната за Бургас на оборудванията при 17-ти и 18-ти км на автомагистрала " Тракия ".

Ремонтът на тръбата за София на тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус " продължава и през идната година. На оборудването са направени голям брой изследвания и експертизи, въз основа на които са подхванати аварийно-възстановителни действия. Предстои привеждането на оборудването в сходство с европейската инструкция за минималните условия за сигурност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа. Предвижда се ремонтните действия в тръбата за София на тунел " Витиня " да приключат през 2020 година Ремонтираната тръба ще е с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай, с каквито разполага сега тръбата за Варна.

АПИ продължава и обновяването на мостовите уреди по автомагистралите, които не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Догодина се възнамерява ремонт на платната за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистрала " Тракия ", платната за София на виадукта при 19-ти км, двата моста при 35-ти км на автомагистрала " Хемус " и платната за Варна на мостовете при 33-ти и 34-ти км на " Хемус ". Ще се ремонтират носещите колони на оборудванията при 19-ти, 33-ти, 34-ти, 35-ти, 36-ти км / " Коренишки дол " /, двата моста при 37-ми км на " Хемус " и при 37-ми км на " Тракия ". Планира се ремонт и на оборудванията при пътните възли " Ботевград " - при 47-ми км, " Правец " - при 52-ри км, и " Джурово " - при 67-ти км на автомагистрала " Хемус ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР