Десет години бяха нужни на главния изпълнителен директор и един

...
Десет години бяха нужни на главния изпълнителен директор и един
Коментари Харесай

Airbnb отбелязва първата си годишна печалба през 2017 г.

Десет години бяха нужни на основния изпълнителен шеф и един от основателите на компанията Браян Чески да изведе платформата на облага.

© Mike Segar Още по тематиката
Още малко по-скъпи

Прогнозите на организациите са, че жилищата в столицата ще нарастнат с най-много 10% през 2018 година
19 яну 2018
Десет от най-иновативните млади компании в света

Кои са започващите компании, които през 2018 година могат да трансформират цели промишлености
27 дек 2017
Amazon гражданска война

Как компанията, учредена от Джеф Безос през 1994 година, се трансформира във все по-голям състезател на доста пазари
21 дек 2017 Компанията се сблъска с провокации на някои пазари, само че интернационалната ѝ агресия продължава Платформата за краткосрочно отдаване на жилища чартърен без медиатор Airbnb е осъществила облага от към 100 млн. $ през 2017 година Резервациите са се нараснали с към 150%, което контрастира със загубите на други компании за споделени услуги като Uber и Lyft, оповестява Financial Times. Така предходната година е първата цялостна, в която американската компания, приключва с пeчалба. Тя осъществя позитивен финансов резултат и през втората половина на 2016 година

Нови цели

" Третото тримесечие на 2017 година беше най-силното в историята на компанията ", разяснява Лорънс Тоси, основен финансов шеф на Airbnb.

Изпълнителният шеф на Airbnb Браян Чески разгласи нов набор от полезности за десетгодишната компания, които включват " безкрайния времеви небосвод " и " обслужването на всички заинтригувани страни ". В обществено изказване Чески сподели, че желае да построи компания, която да продължи да съществува освен през XXI век, само че и по-късно, без да дава съответни детайлности по какъв начин компанията ще направи това.
През последните 18 месеца компанията е разширила активността си отвън резервациите, като предлага и услуги за организация на екскурзии с екскурозовод и добави, че в бъдеще ще предлага и резервации на полети и коли чартърен.

Основният източник на доходи за Airbnb е комисионнът, който получава от резервации за настаняване, вариращ от 9% до 15% на резервация. Приходите на компанията през предходната година са били над 3.5 милиарда $, съгласно изчисленията на Financial Times. Брутните резервации са нарастнали с към 150%, съгласно човек, непосредствен до компанията. Инвеститори вложиха още 1 милиарда $ в стартъпа и с помощта на това оценката му доближи 31 милиарда $.

Тежка конкуренция

Airbnb се пробва да ускори интернационалното си наличие, като ускорява интервенциите си на огромни пазари като Китай и Русия. За да притегли китайските консуматори, основният изпълнителен шеф Браян Чески даде обещание удвояване на вложенията там и ребрандиране на интервенциите, като избра ново име за страната - Aibiying. Според компанията този ход към този момент демонстрира резултати. Airbnb разяснява, че резервациите ѝ в Китай са нарастнали със 180% по отношение на предходната година до 1 млн. през третото тримесечие. Това прави Китай втория ѝ най-бързо възходящ пазар след Куба.

Но в Китай компанията се сблъска със мощна конкуренция от локалните играчи - китайската платформа Xiaozhu набра 120 млн. $ финансиране в границите на кръг, воден от Yunfeng Capital на Джак Ма. Tujia пък притегли 300 млн. $ вложения, като водещ вложител в нея е колосът в онлайн туристическите услуги Ctrip. Други проблеми са тежките регулации на държавното управление и напускания на шефове – през октроври ръководителят на китайското поделение на Airbnb напусна поста единствено след 4 месеца в служба.

Американската компания също по този начин разгласи, че Кен Чено, основен изпълнителен шеф на American Express, ще се причисли към борда като самостоятелен шеф. Той ще бъде шестият член на борда на сдружението, присъединявайки се към тримата създатели и двама ранни вложители.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР