Десет екзотични японски клена от сорта “Crimson king“ засадиха в

...
Десет екзотични японски клена от сорта “Crimson king“ засадиха в
Коментари Харесай

Немци садиха японски кленове край Куклен

Десет екзотични японски клена от сорта “Crimson king “ засадиха в Куклен. Дръвчетата ще красят входа на общинския център откъм село Брестник, а концепцията за облагородяване на региона бе на немско-българска компания, която се намира на територията на Куклен, и бе осъществена със съдействието на общината.

Дървото е живот, хубост и вяра – това бе посланието на взаимната еко самодейност.



Компанията засажда всяка година нови дървета на разнообразни терени. Това е част от корпоративната обществена отговорност на организацията, за облагородяване на околната среда и възстановяване стандарта на живот на локалните поданици.

В засаждането на младите фиданки в Куклен взеха присъединяване Зв. Веселинов (Управител на компанията), М. Карагогова (Мениджър обмисляне и логистика), Г. Тачев (Ръководител отдел Екология и околна среда), както и немските инспектори Уве Цимерман (Вътрешен одитор) и Ралф Щалцер (Външен одитор).

Неизменна част от екипа по залесяването беше и кметът на община Куклен Мария Белчева, която одобри положително самодейността на компанията и гостоприемно предложения участниците на събеседване.



От компанията обявиха, че ще не престават своята активност, ориентирана към запазване и облагородяване на околната среда, като бъдещите начинания за град Куклен ще бъдат планувани, защото ясно личат положителна настройка и отдаденост на кметската администрация към обществените и екологичните интензивности на организацията.

" Инициативата е образец за реципрочност и приемане, за значимостта да пазим чисто и насладата от това да вършим положително ", разяснява еко-акцията кметът на Куклен Мария Белчева.











Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР