Десет болни от коронавирус заразяват нови десет души, показват сметките

...
Десет болни от коронавирус заразяват нови десет души, показват сметките
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В момента 10 души с COVID-19 заразяват 10 други |

Десет заболели от ковид заразяват нови 10 души, демонстрират сметките на репродуктивното число сега. Спрямо предходната седмица цифрата поддържа приблизителни равнища, сподели на конференция в Бургас инфекционистът проф. Тодор Кантарджиев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му внезапно е намалял темпът на имунизация у нас. Той осведоми, че преди седмица Европейският център по надзор на болестта от COVID-19 е разгласил документ, в който обръща внимание върху разпространяването на делта разновидността, нуждата децата да се имунизират и проучват ограниченията в учебните заведения.

Съвсем други послания обаче слушам от Министерството на здравеопазването у нас, добави проф. Кантарджиев.

В Бургас проф. Кантарджиев бе с някогашния министър на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов, с който на конференция пред публицисти приказваха за протичащото се в областта на опазването на здравето.

Костадин Ангелов сподели, че " обезглавяването " на лечебните заведения от служебното държавно управление ще докара до тежки последствия за страната и добави, че ръководещите водят България към нова Коронавирус вълна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР