Десантът, който Киев се опита да извърши сутринта на 1

...
Десантът, който Киев се опита да извърши сутринта на 1
Коментари Харесай

Защо се провали опитът за десант на ВСУ за превземане на Запорожката АЕЦ

Десантът, който Киев се опита да извърши сутринта на 1 септември в Запорожката атомна електроцентрала, беше наименуван гибелен. Вместо да завладяват значимия обект по време на визитата на задачата на МААЕ, диверсантите са блокирани във вилната зона на Енергодар, на километри от задачата. Подкрепителни баржи бяха потопени. Има доказателства, че интервенцията на ВСУ е била готова от английските разследващи служби. На какво разчитаха стратезите в Киев и техните настойници и за какво проектите им се провалиха?

„ Радваме се, че Руската федерация направи всичко належащо, с цел да подсигурява сигурността на нашите инспектори “, сподели формалният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, запитан от публицисти по отношение на предотвратяването на Русия на опит на Украйна да стовари десант покрай Запорожката атомна електроцентрала в деня на визитата на задачата на МААЕ в обекта.

„ Ако интервенцията по завладяването на централата, проведена от киевските управляващи, беше сполучлива, тогава делегацията на МААЕ, водена от генералния шеф на организацията Рафаел Гроси, щеше се трансформира в жив щит за украинските диверсанти “, разяснява военният сътрудник Александър Коц. „ Ролята на задачата, в случай че беше взетата за заложници, щеше да се сведе до фиксиране на ново статукво - " Запорожката АЕЦ мина под цялостния надзор на Киев ", отбелязва журналистът.

Според военния сътрудник, в случай че интервенцията беше сполучлива, щяха последват поредност от високопоставени изказвания от Вашингтон и европейските столици с апели към Русия да обезпечи „ демилитаризирана зона “ към АЕЦ, където би трябвало да останат наблюдаващи на МААЕ – само че в този момент под контрола на отбрана на въоръжените сили на Украйна. „ Ние не бихме могли да създадем нищо, с цел да изхвърлим ВСУ оттова, защото това би криело огромни опасности за сигурността на обекта. Освен това, в случай че се бяхме пробвали по-късно да го върнем под наш надзор, обвиняванията от западните страни ще завалят върху нас ”, разяснява ветеранът от ГРУ, пенсиониран майор Сергей Козлов.

Реално чиновниците на интернационалната организация останаха да следят работата на станцията под наблюдението на съветските военни. А преди този момент Гроси и сътрудниците му се срещнаха с последствията от обстрела на най-голямата атомна електроцентрала в Европа от украинската войска и одобриха послание, подписано от 20 хиляди поданици на прилежащия град Енергодар, към международната общественост, призоваващо за завършек на терора от киевската войска. Трябва да се означи, че опитът за завладяване на Запорожката АЕЦ от украинските войски беше предшестван от натоварен обстрел на сателитния на станцията град Енергодар, който продължи от сряда. В града нямаше мобилна връзка.

В четвъртък, в 6 часа сутринта, украински диверсанти кацнаха със седем лодки на брега на язовир „ Каховка “, на към три километра североизточно от централата. Според съветското министерство на защитата на южния бряг на резервоара са регистрирани две групи до 60 души. Атаката на диверсионните групи е била отбита от военнослужещи от съветската армия, охраняващи станцията, с поддръжката на съветските въоръжени сили, в това число хеликоптери на армейската авиация. Украинските военни са били блокирани в региона на вилното населено място, заяви ръководителят на администрацията на Енергодар Александър Волга. Малко по-късно Владимир Рогов, чиновник на регионалната администрация на Запорожие, заяви, че 40 от 60 диверсанти са премахнати.

Около седем часа сутринта ВСУ направиха опит да кацнат друга диверсионна група – този път край село Водяне. За задачата две самоходни баржи напуснаха Никопол, ситуиран на северния бряг. И двете бяха потопени. Още откакто стана ясно, че интервенцията се е провалила, към 8:00 часа артилерията на ВСУа обстреля региона на селището Василевка, където задачата на МААЕ, ръководена от Гроси, трябваше да се срещне с представители на Русия. В същото време четири снаряда избухнаха на 400 метра от първи реактор на Запорожката АЕЦ. В същото време в 13:00 часа, малко преди идването на интернационалните специалисти в АЕЦ, украинската артилерия прекрати обстрела на атомната електроцентрала.

Украинските диверсанти са минали особено образование във Англия под управлението на чиновници на MИ6, сподели Рогов. По думите му диверсантите са се върнали в Украйна през Варшава, откъдето са стигнали до Одеса, а по-късно са пристигнали в края на август в Днепропетровска област.

„ Има информация, че даже няколко английски офицери са били част от украинския десант “, сподели на собствен ред Козлов. „ Като цяло към този момент даже не е загадка, че западните разследващи служби оказват помощ на украинското командване “, сподели ветеранът от ГРУ. „ Англичаните имат работа САС – Специална въздушна работа “. Смята се за елитна конструкция, тя е известна марка, нейните бойци се отличават с високо равнище на образование. Наистина, добави Козлов, съгласно самите чиновници на службата, през последните години равнището на военното образование във Англия като цяло съществено се е намалило.

„ По отношение на ВСУ изцяло позволявам, че те са обучавани от английските специфични сили и американски инструктори “, сподели на собствен ред Алексей Филатов, президент на Синдиката на офицерите от група „ Алфа “, деец от ФСБ. „ Но, говорейки за този съответен десант, желая да отбележа: няма корпоративен жанр на английските или американските специфични сили - всички интервенции постоянно се правят във всички страни въз основа на задания, оръжия, благоприятни условия, целенасоченост, минимални загуби, възможност на осъществяване на бойна задача, география на региона и други фактори. В същото време украинските сили за специфични интервенции не са зелени момчета, те са добре подготвени, на обичайно равнище. Те са подготвени, умни, схващат спецификата на работата “, означи Козлов.

Но от позиция на логиката дейностите на украинските военни наподобяват като полуда и самоубийство, изключително като се има поради наличието на внушителни съветски сили за бързо реагиране тук и в Енергодар, твърди Филатов. Каналът в „ Телеграм “ „ Рибар “ сочи същото събитие. В АЕЦ има няколко охранителни контура, станцията се охранява от бойци от „ Росгвардия “, оборудвани с тежка техника, а десантните групи разполагаха единствено със стрелково оръжие. Освен това от мястото на стоварване до атомната електроцентрала са няколко километра навън.

Очевидно командването на ВСУ е решило, жертвайки живота на рота бойци, да забави или да провали задачата на МААЕ, счита източникът. „ Изглежда, че в Киев са решили да погребат своите бойци и да вдигнат доста звук в навечерието на визитата на задачата Гроси “, показва Филатов. „ В осведомителна война основаването на подобен звук от време на време е по-ефективно от артилерийски залп или прецизен изстрел на снайперист, защото разпространяването на данни – даже и да не е изцяло надеждно – разрешава да се сътвори декор, да се управлява настроението на милиони хора “, добавя той.

Според Рогов създаденият в Киев проект може да включва някакъв тип взаимоотношение сред диверсанти и членове на делегацията на Гроси. „ Признавам, че някои от тези членове на делегацията на задачата на МААЕ не са толкоз елементарни, колкото може да наподобяват. Може би са знаели за нещо и са признали и биха станали заложници съвсем по лична воля, легализирайки поемането на надзор над атомната електроцентрала “, сподели чиновник на администрацията на Запорожие. „ Делегацията на МААЕ включва експерти от Полша, Литва, Китай, Сърбия, Албания, Франция, Италия, Йордания, Мексико и Северна Македония. Някои от тях, несъмнено, работят за специфичните служби на своите страни, т.е. те също са офицери от разузнаването “, означи политическият анализатор Марат Баширов.

Британците не са единствените забъркани в последните събития в региона на Запорожие. По-рано американският ефирен канал Си-Ен-Ен заяви за присъединяване на Съединени американски щати в подготовката на контранастъплението на Украйна, базирайки се на американски, западни и украински източници. Говорителят на Пентагона, бригаден военачалник от военновъздушните сили на Съединени американски щати Патрик Райдър не разкри детайлности за съдействието, като уточни единствено, че Вашингтон води постоянен боен разговор с Киев на разнообразни равнища. „ Като цяло ние предоставяме на украинската страна информация, с цел да схванат по-добре заканите, пред които са изправени “, сподели той.

„ Започна да основава усещането, че управлението на задачата на МААЕ работи по някакъв съгласуван проект дружно с украинските управляващи. И основателят на проекта не съставлява Киев, а някаква непозната страна. В същото време не всички членове на задачата знаят за това “, допусна Баширов. „ Не би трябвало да изключваме западната помощ при организирането на интервенцията “, отбелязва от своя страна Козлов. „ Беше планувано и квалифицирано на нужното равнище. Като цяло концепцията за тази интервенция беше забавна, нямаше неточности. Просто несъмнено са изтекли информация. А нашето разузнаване от своя страна работеше доста професионално “, добавя експертът.

Добавяме, че откакто диверсионната интервенция не върви по проект, ВСУ се върнаха към рутината си. В четвъртък вечерта украинските войски продължиха да обстрелват Енергодар, удариха Топлоелектрическа централа, ситуирана покрай Запорожката атомна електроцентрала, сподели Александър Волга, началник на администрацията на сателитния град.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР