Депутатката от ПП-ДБ Венеция Ангова разкри последни подробности около преговорите

...
Депутатката от ПП-ДБ Венеция Ангова разкри последни подробности около преговорите
Коментари Харесай

Ангова: Денков съгласува решенията с партията, а Борисов - с Пеевски

Депутатката от ПП-ДБ Венеция Ангова разкри последни детайлности към договарянията с ГЕРБ-СДС за съдружното съглашение.

" Имаме вест от през днешния ден. Получихме отговор след отправената покана от наша страна. Ние предложихме процесът да започва на следващия ден, с цел да не се бави, само че в отговор на нашето писмо получихме събота като старт на договарянията ", изясни тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.

По мотив информацията, че ГЕРБ ще прати дами на договарянията, тя съобщи: " Моето мнение е, че това наподобява като опит за протакване във времето. Имам поради излъчването на лица, които са разнообразни от водачите на съответната коалиция ГЕРБ-СДС. Аз почитам дамите, които са излъчени от тяхна страна, само че нас ще ни показват водачите. Това е добър знак - стартът на договарянията. Излиза, че от една фаза на политическа нервност прекосяваме към една фаза на ефикасни договаряния. Важно е да запазим положителния и оправдателен звук в тях ".

" Тяхната партия се ръководи по-авторитарно от нашата. При нас акад. Денков има съгласувателен режим, той е диалогичен и знае по какъв начин да работи в екип, за разлика от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който видяхме, че не схваща от това и няма тази политическа просвета. Борисов е привикнал министрите да са му като бутони на мобилния телефон, когато мобилните телефони имаха бутони. А  акад. Денков може да взима решения. Но той също по този начин знае по какъв начин да съгласува тези решения със своята партия, за разлика от Бойко Борисов, който виждаме, че съвсем постоянно съгласува своите решения с Делян Пеевски ", уточни Ангова.

" Смятам, че това, което ние сме предложили, е двустранно съглашение, а не тристранно. Никой нищо не получава. Тук приказваме за регулаторите. Над 100 са непопълнените позиции. За тях се изисква по-широко болшинство, да. За тези органи е значимо да бъдат деполитизирани, да не са подвластни от политическо позвъняване ", безапелационна е депутатката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР