Депутатка от лейбъристката партия призова за промяна на закона, така

...
Депутатка от лейбъристката партия призова за промяна на закона, така
Коментари Харесай

Британска депутатка: Мъртвите хора трябва да могат да променят пола си

Депутатка от лейбъристката партия прикани за смяна на закона, тъй че транссексуалните хора да могат да трансформират пола си посмъртно в формалните документи. В писмен въпрос до Народното събрание предишния месец Шарлот Никълс, представител на депутатите от Уорингтън Норт, попита дали Законът за признание на пола (GRA) от 2004 година може да бъде изменен, " с цел да разреши на транссексуалните хора, които са умряли, да бъдат законно запомнени с пола, с който са живели ".

В отговор Стюарт Андрю, министърът по въпросите на равенството, съобщи, че държавното управление не възнамерява по-нататъшно изменение на закона.

Той съобщи: " Когато преди гибелта си лицето е употребило новия си пол в дадена организация и това е било вписано в персоналното му досие, тогава чакаме, че организацията ще се ангажира с членовете на фамилията му, употребявайки новия пол. "

Министър Андрю добави, че " тези организации могат да включват и Националната здравна работа ".

Отговорът му подхрани опасенията за " нормализиране на самоидентификацията в Националната здравна каса ".

Миналата година съвсем 14 000 участници в акцията желаеха от държавното управление да промени Законът за признаването на пола, с цел да се даде опция за посмъртно и ускорено разпределяне на помощи. Въпреки че настояването беше отхвърлено, по-рано тази година един правосъден доктор записа пола на 17-годишен транссексуален младеж като " мъжки " в първия сходен случай.

Макс Съмър, по рождение жена, се самоуби на 13 май 2022 година, до момента в който бе под грижите на Службата за детско и юношеско психологично здраве на Здравната каса. Следователят по случая упрекна службата по тази причина, че е съдействала за гибелта на Макс.

Очевиден парадокс

По мотив последните събития сър Лиъм Фокс,  депутат от Северен Съмърсет, който преди този момент е работил като доктор, съобщи: " Това е явен парадокс, неточна фактология и статистическо деформиране. Не бива да насърчаваме концепцията, че хората могат просто да изберат да трансформират биологичния си статус, нито пък да преиначаваме истината, с цел да се пригодим към една все по-крайна и рискова идеология. "

Луси Марш, представител на Тръста за фамилно обучение, съобщи: " Изключително притеснително е, че лейбъристите наподобява упорстват за въвеждане на идентичност по пол през задната врата. Ако на правосъдните лекари се разреши да лъжат обществено за пола на умрелите деца, това сигурно ще бъде хлъзгав път към нормализиране на самоопределянето в Националната здравна каса. Ако това бъде позволено от закона, какво ще попречи смъртните случаи да бъдат записвани като " небинарни " или бебетата да бъдат регистрирани от противоположния пол? Правителството би трябвало да се пребори с това и да подсигурява, че НЗК се основава на действителността, а не на фантазията. "

Г-жа Никълс съобщи пред The Telegraph: " Въпросът ми е обвързван с неотдавнашна петиция, подкрепена от доста мои гласоподаватели, по отношение на изменението на Закона за признание на пола.

" В основата на петицията е убийството на моята избирателка Бриана Гей, чийто живот беше брутално пресечен, преди тя да е задоволително стара, с цел да получи публично правно самопризнание за това коя е и по какъв начин ще бъде запомнена от фамилията, приятелите и нашата общественост.

" Тогава държавното управление съобщи, че не счита, че са нужни промени, само че това е нещо, което моите гласоподаватели не престават да повдигат пред мен и надлежно ще продължа да повдигам пред държавното управление, с цел да може това да бъде алтернатива, налична за опечалените фамилии, в случай че те я желаят. "

 

Инфо: The Telegraph

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР