Депутатите в Европейския парламент одобриха рекордно големия бюджет на Европейския

...
Депутатите в Европейския парламент одобриха рекордно големия бюджет на Европейския
Коментари Харесай

Европарламентът одобри рекордния бюджет на ЕС

Депутатите в Европейския парламент утвърдиха рекордно огромния бюджет на Европейския съюз за интервала 2021-2027 година Това стана допустимо откакто двете страни, които оповестиха, че са срещу процедурата заради обвързването на заплащанията с правилото за господство на закона, Унгария и Полша получиха гаранции какъв ще механизма за използване на това изискване.

Tекстът, контрактуван със Съвета на 10 ноември по отношение на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021—2027 година, беше признат с 548 гласа „ за “, 81 гласа „ срещу “ и 66 гласа „ въздържал се “.

Одобреният бюджет възлиза на 1,074 трлн. евро, а също така към него ще се прибавят още 750 милиарда евро, които ще бъдат разпределени от Фонда за икономическо възобновяване на Европейски Съюз.

Европейският парламент утроява финансовия пакет за „ Европейски Съюз в поддръжка на здравето “ (EU4Health), подсигурява равностойността на още една година финансиране за „ Еразъм+ “ и подсигурява, че финансирането на научните проучвания ще продължи да нараства.

Ще се усъвършенства следенето, с цел да се подсигурява, че най-малко 30 % от общата сума на бюджета на Европейския съюз и разноските от „ NextGenerationEU “ ще поддържат задачите за запазване на климата, както и че 7,5 % от годишните разноски ще бъдат предопределени за цели в региона на биологичното многообразие от 2024 година и 10 % от 2026 година нататък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР