Депутатите трябва да са задължени да представят зелен сертификат, когато

...
Депутатите трябва да са задължени да представят зелен сертификат, когато
Коментари Харесай

Алибегов: Задължителен сертификат за депутатите и без безплатни тестове за тях

Депутатите би трябвало да са задължени да показват зелен документ, когато влизат в Народно събрание и страната не трябва да им заплаща тестванията, смята съпредседателя на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, предаде bTV.

„ Получихме хиляди сигнали от членовете от нашия отрасъл за протичащото се в Народното събрание – тук не трябваше въобще да има спор, трябваше да е безусловно ясно, че депутатите ще влизат в Народното събрание със зелен документ, каза той. 

По думите му бизнесът моли от месеци към държавата, като максимален шеф, да вкара документа за чиновниците си. 

Румен Драганов  от Института за разбори в туризма уточни, че зимният сезон стартира много интензивно, като къщите за посетители от дълго време са резервирани за идните празници. Очакват се повече пътувания спрямо предходната година. 

„ Бизнесът би трябвало да застане изрично зад условието за зелен документ. Той е наложителен за туризма, той прави туризма. Ваксинацията също е наложителна “, посочи Драганов. 

Той посочи, че в туризма са заети към 320 хиляди души и при 27% приблизително имунизирани в страната, ваксинираните в сектора са под 60%. Иван Велков от Фасилити мениджмънт асоциацията разяснява, че въвеждането на документа е нараснало искащите да се имунизират, с цел да се облекчи работният развой.

„ Призивите на премиера наподобяват малко нереални. Ако нещо има сериозен смисъл и съответни изгоди, ще бъде приложено, без значение дали се предлага от министър председател, или президент. Смесват се тематиките, двойните стандарти отблъскват хората от много време “, уточни Велков. 

Алибегов добави, че двойният критерий е извънредно стеснителен. Той се разгласи „ срещу “ предлагането тестванията за депутатите да бъдат безвъзмездни.

„ Как може чиновници с 800 лева заплата да се редят на опашки и да заплащат по 100 лева месечно за проби, с цел да вървят на работа, а хората с хиляди левове заплата - не “, попита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР