Депутатите ще заслужат признание, ако съберат мнозинство за ремонт на

...
Депутатите ще заслужат признание, ако съберат мнозинство за ремонт на
Коментари Харесай

За 40 лв. подкуп - присъда, за 400 шева - побойникът вкъщи. Ами родни закони

Депутатите ще заслужат самопризнание, в случай че съберат болшинство за ремонт на наказателните закони, както събраха за конституцията
Българското общество живее с възприятие, че няма правдивост. Ако ви се коства, че то е пресилено поради любовта все да мрънкаме и да сме недоволни, ето два обстоятелството от последните дни.

Шофьор получи 8-месечна условна присъда с 3 години изпитателен период, откакто беше приет за отговорен, че предложил 40 лв. рушвет на служители на реда в Белозем.

Младежът в Стара Загора, който наряза приятелката си и лекарите я закърпиха с 400 шева, беше пуснат да си върви у дома. Причинил й бил лека телесна щета. Да си го съди сама, в случай че желае. Родното правораздаване търси отговорност от междинна и нагоре.

Е, след бурята от неодобрение прокуратурата през днешния ден реши да се задейства. Побойникът беше задържан, а и.ф. основният прокурор обеща " нулева приемливост "  срещу насилници и хулигани.

Ще забележим какво ще излезе от акцията. Това за нулевата приемливост не за първи път го чуваме.

Не за първи път чуваме и политици, които бързат да яхнат публичното неодобрение и най-силно да викат, като че ли не са години наред депутати, министри и всякакви други чиновници по върховете на държавната власт, от които зависят и законите, и тяхното използване.

Е, да, все нещо обективно им е пречило - и това го чуваме непрекъснато.

Но в този момент наподобява, че могат освен да се възмущават и оправдават, а нещо действително да създадат.

Ако законите са повода, заради която българското общество живее в неправда, е време да се задействат. Както депутатите събраха болшинство да вършат промени в конституцията, по този начин може правната комисия в Народното събрание да си самовъзложи обзор на Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, с цел да ги ремонтира, и то не на парче. 

И това ще е доста по-полезно за обществото от измененията в конституцията. 

Димитрина Александрова [**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР