Депутатите ще разгледат предложение за позиция на парламента против санкциите

...
Депутатите ще разгледат предложение за позиция на парламента против санкциите
Коментари Харесай

Депутатите ще разгледат предложение за позиция на парламента против санкциите срещу Русия

Депутатите ще прегледат предложение за позиция на Народното събрание срещу глобите против Русия. Това планува седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Проектът на решение е импортиран от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и се преглежда като точка първа в програмата, защото е първа сряда от месеца и право на оферти има всяка парламентарна група на ротационен принцип.

Съединени американски щати постановиха наказания на съветска петролна компания, търгуваща с венецуелски нефт

Социалистите оферират Народното събрание да се разгласи за анулация на глобите, наложени с решение на Европейския съвет във връзка с Руската федерация, както и против реципрочните наказания от страна на Русия против държавите-членки на Европейски Съюз. Също по този начин от опозицията оферират Народното събрание да разпореди на ръководителя на Народното събрание да осведоми Европейския парламент, както и парламентите на държавите-членки на Европейски Съюз за признатото решение. Според вносителите от Българска социалистическа партия досегашната политика на Европейски Съюз за наказания е потвърдила своята неефективност.

Парламентът ще прегледа и промени в Закона за защитата и въоръжените сили на първо гласоподаване. Със законопроекта се предлага регламентиране на възрастта за приемане на военна работа на 40 години за всички категории военнослужещи. В в този момент настоящото законодателство на военна работа се одобряват пълнолетни български жители, които не са по-възрастни от 40 години - за офицерите, 33 години - за офицерските претенденти и сержантите (старшините) и 28 години - за бойците (матросите).

На вниманието на депутатите се слагат промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове. Вносители на законопроекта са Ивелина Василева и Евгения Ангелова от ГЕРБ. Целта на законодателната самодейност е да се преодолеят към този момент съществуващи несъгласия в правосъдната процедура и ще предотврати всевъзможни съмнения в административната процедура на ръководещите органи.

Народните представители ще се занимаят и с процедурни правила за избор на омбудсман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР