Депутатите ще могат да кажат последната си дума по сделката

...
Депутатите ще могат да кажат последната си дума по сделката
Коментари Харесай

Последният вот по сделката за Брекзит ще се състои до 12 март

Депутатите ще могат да кажат последната си дума по договорката за Брекзит по време на парламентарния избор, който ще се състои до 12 март. Това съобщи английският министър председател Тереза Мей, преди да замине за срещата на върха ЕС–Арабската лига в египетския курорт Шарм Ел-Шейх, оповестява BBC.

 Тереза Мей по време на среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер Тереза Мей по време на среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер © БГНЕС
Мей съобщи, че договарянията с Европейски Съюз „ към момента не престават “. По-рано министърът на околната среда Майкъл Гоув прикани министрите от кабинета да не поддържат избор в Камарата на общините, който да забави Брекзит. Според Гоув „ ще е неправилен ход “, в случай че сътрудниците му Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук поддържат вота, което би отсрочило датата на развода сред Брюксел и Лондон, която сега е 29 март.

В самолета за Шарм Ел-Шейх Тереза Мей беше безапелационна, че напускането на Европейски Съюз със договорка и в точния момент на 29 март към момента „ е осъществимо “. Британският министър председател даде ясно да се разбере, че няма да предприеме дейности против министри, които са декларирали, че ще гласоподават за отсрочване на Брекзит, в случай че не бъде подписано съглашение с Европейски Съюз. Според нея удължаването на процеса „ няма да реши казуса “.
 Британският парламент може да гласоподава ревизирано съглашение за Брекзит Британският парламент може да гласоподава ревизирано съглашение за Брекзит
Британските депутати може да гласоподават ревизирано споразумени за Брекзит още идната седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР