Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно

...
Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно
Коментари Харесай

В НС ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов по отношение на доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента. Това е точка първа за четвъртък съгласно програмата за работа на Народното събрание, написа Българска телеграфна агенция. 
 
Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на чуването, почнало предходната седмица. По време на парламентарния надзор тогава Росен Христов сподели, че до края на 2023 година би трябвало да е подготвен терминалът за полутечен газ до Александруполис.
 
Освен чуването, депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за обществено подкрепяне. С обвързването на системата за обществено подкрепяне с линията на беднотия ще се изпълнят рекомендациите на Европейска комисия и изискванията за активиране на Плана за възобновяване и резистентност, свързани със схемите за най-малък приход.
 
Също по този начин ще се основат нужните условия за усъвършенстване на системата за обществено подкрепяне - разширение на обсега на подпомаганите лица и фамилии и увеличение на размера на помощите, се показва в претекстовете към законопроекта на Министерския съвет.
 
На първо четене се чака да бъдат прегледани и промени в Закона за фамилни помощи за деца.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР