Депутатите се скараха за дефицита в Бившият финансов министър и

...
Депутатите се скараха за дефицита в Бившият финансов министър и
Коментари Харесай

Депутатите в спор за сънищата си за дефицита в бюджета

Депутатите се скараха за недостига в Бившият финансов министър и сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев не знае какви огромни дефицити в бюджета сънуват народните представители. Докато е бил финансов министър е нямало огромни дефицити.

Според него обаче не обществените разноски ще са причина за недостига, който се възнамерява в бюджета.

Той посочи, че събирането на налози не е промяна, а е обикновено деяние в естествена страна. Сега се връщаме във времената, в които не се събират налози, раздават се на избрани компании, а обществените разноски още веднъж влизат във фризера, разяснява още Асен Василев.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отговори на Василев и съобщи, че рядко сънува, само че в случай че сънува не са кошмари. Инфлацията ви изяде нарастването на приходите и в този момент хората живеят по-бедно в сравнение с преди. 1 млн. души живеят под линия на беднотия, уточни Добрев и прикани някогашният финансов министър да си мери приказките.

Асен Василев му отговори и се похвали, че държавното управление на Кирил Петков понижи дълга с 2 милиарда лева Вие връщате през задната врата посредством съдействието на служебния кабинет постната пица в бюджета, обърна се Василев към депутатите от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия също взеха думата. Георги Свиленски се възмути от извършените диспути за удължаването на бюджета към сегашния миг. Дефицитът не е от обществени разноски, а от финансовите разходки. Кой приказва вярното - министърът на финансите споделя, че дефицитът в бюджета ще е 3%, а служебният министър председател - 6.6%, запита Свиленски? Той прикани председателстващият Народното събрание Никола Минчев да предложи да се прегледа Кодексът на труда и да се усили минималната работна заплата на 850 лева, а по-късно още веднъж да се дебатира по бюджета.
 Без минимална работна заплата 850 лева за 2023 година дефинитивно
Без минимална работна заплата 850 лева за 2023 година дефинитивно

Народното събрание ще работи до момента в който се одобряват бюджетите

В последна сметка народните представители отхвърлиха предлагането на депутата от Българска социалистическа партия.

Искрен Митев от Политическа партия настоя да бъде поканен в пленарна зала в Народното събрание и президентът Румен Радев. Според него основният провинен да няма същински бюджета за следващата година е точно президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР