Депутатите създадоха Временна комисия за обсъждане на промени в Конституцията,

...
Депутатите създадоха Временна комисия за обсъждане на промени в Конституцията,
Коментари Харесай

Създадоха Временна комисия за промени в Конституцията


Депутатите сътвориха Временна комисия за разискване на промени в Конституцията, съобщи БГНЕС. " За “ основаването й гласоподаваха 134 народни представители, " срещу " - 39 и " въздържали се " -0. Предложението бе импортирано от " Демократична България " и е подписано от депутати от " ИТН " и от " Продължаваме промяната ".

Комисията бе определена за период от 6 месеца. За ръководител на комисията бе определен Христо Иванов от " Демократична България ". В състава й влизат по двама народни представители от парламентарна група, като от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " отхвърлиха да предложат членове. За членове на комисията бяха определени: Стою Стоев и Рена Стефанова от " Продължаваме промяната ", Филип Попов и Явор Божанков от " Българска социалистическа партия за България ", Ива Митева и Андрей Михайлов от " има подобен народ " Атанас Славов от " Демократична България ".

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " оповестиха, че ще поддържат основаването на тази краткотрайна парламентарна комисия. " Този спор очевидно е нужен на обществото, тъй като ниското доверие в системата на правосъдната власт, най-малкото го постанова. Очакванията от тази комисия най-малкото са да отвори дебата и да предложи най-удачният път за разрешаване на този проблем. Очакваме градивна комисия, справедлив спор, експертен спор ", съобщи още Филип Попов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР