Депутатите създадоха временна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата,

...
Депутатите създадоха временна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата,
Коментари Харесай

Спорове в парламента заради създаването на временна комисия за Нотариуса

Депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да ревизира обстоятелствата и събитията, свързани с активността на убития Мартин Божанов – Нотариуса и обвързаността на представители на правосъдната система. Предложенията за такава комисия са две – едно на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и едно на ПП-ДБ.

Управляващите обясниха, че задачата на комисията е да се даде естрада на смели магистрати, които да опишат за оказван върху тях напън. Според опозицията обаче комисията ще бъде употребена за политически рекет и игра на лобита. Бившият вътрешен министър и народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков също изрази мнение, че краткотрайната комисия ще се окаже безусловно неефективна заради намесата на „ всякакви ползи ”.

Мирослав Иванов от ПП-ДБ изясни, че това ще е естрада за смели магистрати. " Ще се опитаме да дадем естрада и на други смели магистрати, които, уверен съм, знаят за сходни случаи. Тази тематика не би трябвало да остава в безтегловност, да отече във времето и да няма резултат и да е следващия скандал, който ще избухне, ще се развихри в границите на няколко седмици, и по-късно ще утихне ", съобщи той.

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ изиска активността на комисията да бъде разширена. " Ще желаяме основаване и на още една краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие от страна на хора, разследвани за рекет, убийства и отвличания, в договарянията за съставяне на сегашния кабинет ", уточни Караджов.

Според Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия комисията ще е инструмент. " Изразяваме подозрения, че тази комисия ще свърши сериозна работа. Позволете да допуснем, че тя ще бъде употребена за игра на лобита, за извиване на ръце, за политически рекет ", съобщи Нинова.

Критики към предложенията на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи насочи и депутатът от „ Продължаваме промяната ” Бойко Рашков. Според него краткотрайната комисия ще бъде безусловно неефективна, а фокусът ѝ не би трябвало да е върху Мартин Божанов – Нотариуса, който е на най-ниското равнище в йерархията и корупционната схема
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР