Депутатите създадоха нова парламентарна комисия, която ще контролира управлението на

...
Депутатите създадоха нова парламентарна комисия, която ще контролира управлението на
Коментари Харесай

Депутатите създадоха нова парламентарна комисия, която ще контролира управлението на европейските фондове

Депутатите сътвориха нова парламентарна комисия, която ще управлява ръководството на европейските фондове. Повод за това са възраженията на ГЕРБ-СДС против плановете, които държавното управление е присъединило в териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони. От ГЕРБ считат, че са налице редица подозрения към листата с компании. Подобни доводи изрекоха и представители на Българска социалистическа партия и ИТН. От Продължаваме промяната –Демократична България поддържаха основаването на комисията, макар че дефинираха решението като безсмислено.

Нова непрекъсната парламентарна комисия ще следи за транспарантното разходване на средствата от еврофондовете. Причините са съмения от страна на ГЕРБ-СДС за това по какъв начин се избират планове, които да получат европейски средства в бранш енергетика. Делян Добрев изясни, че има много притеснителни моменти

От Българска социалистическа партия поддържаха решението, само че прецизираха, че това не е метода за надзор върху еврофондовете, а Корнелия Нинова посочи.

Стою Стоев от ПП-ДБ разяснява, че основаването на тази комисия е безсмислено, защото към този момент има сходна такава.

Против основаването на комисията бяха от Възраждане и ИТН. Според тях тази комисия няма да реализира мечтаните резултати, а опозицията няма да има опция да реализира надзор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР