Депутатите със законодателни мерки срещу футболното хулиганство. Законопроектът предлага няколко

...
Депутатите със законодателни мерки срещу футболното хулиганство. Законопроектът предлага няколко
Коментари Харесай

Депутатите със законодателни мерки срещу футболното хулиганство

Депутатите със законодателни ограничения против футболното безчинство. Законопроектът предлага няколко съществени промени в до момента настоящата правна уредба, които целят прецизиране на функционалностите на уредниците на спортни мероприятия, отговорника по сигурността на спортния обект и ръководителя по сигурността и сигурността на спортното мероприятие.

Въвежда се режим на достъп на посетителите до спортното мероприятие. Предвидено е достъпа да се реализира посредством даването на документ/знак, персонализиращ посетителите или след разчитане на персонална карта на посетителя от скенер за персонални документи.

Предлага се изискванията и редът за достъп до спортно мероприятие и документите/знаците, персонализиращи посетителите да се уреждат с разпоредба на Министерския съвет, която да влезе в действие една година след обнародването на този закон.

Разширяват се пълномощията на ръководителя по сигурността и сигурността на спортното мероприятие, свързани с недопускането на лица с наложени насилствени административни ограничения и на малолетни и малолетни без компаньон в спортната зона и спортния обект. Въведено е условието единодушието на работоспособен компаньон на малолетни и малолетни да се удостоверява с декларация.

Регламентирана е точно дефиницията за " спортно безчинство ", като по този метод понятието се конкретизира и се уголемява приложното поле на закона във връзка с противоправното държание и местата, на които е зародило.

Съществена гаранция за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия е системата от санкции, допълнена с насилствени административни ограничения, които за избрани противообществени прояви ще бъдат налагани от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи по местоизвършване на действието. Предвидено е за някои от деянията на спортно безчинство въз основа на формиран акт и прибавен доказателствен материал, началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по местоизвършване на действието да издава наказателно разпореждане и постанова санкция и насилствена административна мярка.

Предвижда се смяна и в процедурата по налагане на насилствена административна мярка по член 41, т. 2 от закона " прекъсване потреблението на спортния обект за осъществяване на спортни мероприятия ", като се вкарва условие налагането на мярката от министъра на младежта и спорта да бъде авансово в съгласие с министъра на вътрешните работи.

Въвеждат се спомагателни условия по отношение на разполагането и потреблението на видеокамери за документирането на събрания доказателствен материал.

Собствениците или ползвателите на спортни обекти и уреди, както и уредниците на спортни мероприятия ще би трябвало да извършат разноски, свързани с техническо съоръжение, належащо за обезпечаване на сигурността и сигурността на посетителите на спортни мероприятия.

Приемането на плана на Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия не основава административна тежест и не води до потребността от структурни промени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР