Депутатите решиха да изслушат вицепремиера Калина Константинова във връзка със

...
Депутатите решиха да изслушат вицепремиера Калина Константинова във връзка със
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат Константинова заради напрежението около бежанците

Депутатите взеха решение да изслушат вицепремиера Калина Константинова във връзка със създалото се напрежение към преместването на украинските бежанци от хотелите на морето в държавни бази.

Предложението за чуването пристигна от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Точката ще бъде втора от дневния ред на Народното събрание за четвъртък.

Припомняме, че огромна част от бежанците от Украйна отхвърлиха да бъдат преместени навътре в страната.

На 30 май последва изказване на Константинова за подхванатите ограничения от страната в поддръжка на бягащите от войната в Украйна. От него стана ясно, че държавното управление приключва интеграционния проект за разселване на бежанци навътре в страната и всички украински бежанци, които са в хотелите на морето и на този стадий настояват, че няма къде да отидат, ще бъдат краткотрайно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

По думите й България не може да си разреши повече да устоя украински жители в хотелите на първа линия по морето. От самото начало бе обявено, че мярката е краткотрайна и цели да обезпечи време, в което бягащите от войната да се усещат спокойни и да си стъпят на краката.

Константинова беше подкрепена и от премиера Петков.

„ Ние за три месеца дадохме невиждана поддръжка в едни от най-хубавите хотели на България. Сега влизаме в малко по-нормални рамки, въпреки всичко те са бежанци. Българската страна не може да продължи до безспир да поддържа такова първокласно престояване в България “, акцентира министър председателят.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР