Депутатите разглеждат на първо четене промени в Закона за изпълнение

...
Депутатите разглеждат на първо четене промени в Закона за изпълнение
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат промени в Закона за изпълнение на наказанията

Депутатите преглеждат на първо четене промени в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража . Създава се правна опция за конвоиране на лица с постановена мярка за неотклонение задържане под стража в случаи на изключителни аргументи от персонален и фамилен темперамент. Действащата правна уредба разрешава спиране на изтърпяването на наказване или отпуск само на лишени от независимост, а конвоирането на лица с мярка за неотклонение е допустимо единствено до органите на правосъдната власт или местата за задържане.

С плана на закон в осъществяване на решението на Европейския съд по правата на индивида по делото " Вецев против България " се основава механизъм за самостоятелна преценка на органите на правосъдната власт по отношение на съществуването на законен интерес на обвинените и подсъдимите с постановена мярка за неотклонение задържане под стража да бъдат конвоирани по аргументи от персонален и фамилен темперамент.

Предлага се при съществуване на съответна причина от извънреден темперамент да се прави конвоиране от Главна дирекция " Охрана ", а при нужда от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР