Депутатите продължават гласуването на бюджета на Държавното обществено осигуряване. Днес

...
Депутатите продължават гласуването на бюджета на Държавното обществено осигуряване. Днес
Коментари Харесай

Депутатите продължават с гласуването на бюджета на Държавното обществено осигуряване

Депутатите не престават гласуването на бюджета на Държавното публично обезпечаване. Днес народните представители би трябвало да вземат дефинитивно решение за нарастването на пенсиите и помощта поради пандемията.

Вчера депутатите прекъснаха съвещанието си и свикаха изключителна Бюджетна комисия. Последното предложение е добавката от 120 лв. да се отпусне от октомври, а от 25 декември да се усили минималната пенсия. Така минималната пенсия за стаж и възраст ще се усили от 300 на 370 лв.. Социална добавка обаче ще има и през идната година, защото от 1 януари линията на беднотия ще бъде 413 лв.. По стратегия през днешния ден народните представители би трябвало да прегледат на второ четене и измененията в бюджета на НЗОК.

А актуализацията на държавния бюджет ще бъде гласувана на второ четене във водещата комисия в Народното събрание. Повече пари за посрещане на мигрантската рецесия, което минава през спомагателни средства за Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата, още пари за бизнеса в разнообразни браншове – като превоз, туризъм и земеделие – това са единствено част от предложенията на другите политически сили, направени сред двете четения на държавния бюджет. Различните партии имат своя визия и за спомагателните средства в областта на образованието и опазването на здравето, защото двете системи оперират в условия на пандемия.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР