Депутатите приеха на второ четене промени в Закана за съдебната

...
Депутатите приеха на второ четене промени в Закана за съдебната
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за съдебната власт

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закана за правосъдната власт, с което европейските делегирани прокурори ще бъдат обособени в независима организационна конструкция в Прокуратурата. От ГЕРБ се опълчиха на предлагането. Правосъдният министър в оставка изясни, че това, което се прави, е страна ни да откликне на настояването на европейската прокуратура и да провежда ресурсното поръчителство тук.

" Конституцията споделя, че нашата прокуратура е единна и неделима, няма по какъв начин да сътворяваме прокуратура в прокуратурата ", съобщи Бранимир Балачев от ГЕРБ-СДС.

" Това е наднационален европейски орган. Той не е успореден на българската прокуратура ", съобщи Крум Зарков от " Българска социалистическа партия за България ".

" Целта е да навредят на Гешев. Има ли други страни, където да има такива структури? Никъде в Европа няма такава основана конструкция ", съобщи Бранимир Балачев.

" Дали с този законопроект се променя настоящо европейско право - не, не се променя. Европейската прокуратура се състои от централизирано и децентрализирано равнище. Да, България не е употребила немския опит, техните прокуратури не са като българската. Ние в съответния случай това, което вършим, е да откликнем на настояването на европейската прокуратура и да организираме ресурсното поръчителство тук ", разяснява правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова.

" Точно йерархията е казусът на българската прокуратура ", сподели Явор Божанков.

" Нямате разговор с институцията, не почитате институцията ", сподели Александър Несторов от Движение за права и свободи.

" Благодаря за мъдростта на болшинството. България ще обезпечи съответни запаси, с цел да може европейските делегирани прокурори да извършват съответно своите функционалности. Българският народ чака правдивост. Българският народ чака злоупотребите с евросредства да бъдат разследвани ", добави Надежда Йорданова - министър на правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР