Депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета, но с

...
Депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета, но с
Коментари Харесай

Депутатите приеха актуализацията на бюджета и ядосаха финансовия министър

Депутатите одобриха на първо четене актуализацията на бюджет а, само че с изискването, че сред двете четения ще предложат голям брой промени.

Ако това са новостите, почтено, поучавам ви да не вършиме партия, съобщи Йордан Цонев, обръщайки се към финансовия министър Асен Василев.

Докато се изказваше по съответните параметри на измененията, Йордан Цонев от Движение за права и свободи посъветва финансовия министър да не прави партия, каквито клюки се появиха, че Асен Василев ще взе участие в ново формирование дружно с икономическия министър Кирил Петков.

" Ако това са новостите, почтено, поучавам ви да не вършиме партия ", обърна се към Василев Цонев.

Според депутата от Движение за права и свободи измененията в бюджет а не са нужни, тъй като повтарят модела на ГЕРБ, за който депутатите се кълнат от заран до вечер, че ще изчегъртат.

Той счита, че разноските в актуализацията няма да бъдат изпълнени и това ще наложи преструктуриране на бюджет а с постановления на Министерски съвет.

" Това е порочният модел. Вие в този момент го продължавате този модел и говорите за новости в политиката ".

От ГЕРБ не поддържаха актуализацията.

" Шегите и закачките може би отвън тази зала ", отговори му Василев поради съвета да не прави партия. Тома Биков от ГЕРБ уточни, че няма кой да носи отговорност за измененията в бюджет а, тъй като няма парламентарно болшинство, а всички са в съпротива.

„ Проблемът на бюджет а е, че е изработен по прототипа на ГЕРБ. Дава се опция на държавното управление да харчи безотговорно големи финансови средства и да ги насочва към браншове, в които има другарски компании “, съобщи ръководителят на групата Тошко Йорданов.

От ГЕРБ не поддържаха актуализацията.

Актуализацията е импортирана от Министерски съвет и " за " нея гласоподаваха 130 народни представители, " срещу " - 45 и " въздържали се " - 20, с което той бе признат.

В измененията в Закона за държавния бюджет за 2021 година за справяне с неподходящото влияние върху стопанската система се планува обезпечаване на средства за подкрепяне на бизнеса и стратегии за претовареност в размер до 400,0 млн. лева

Парламентът реши оферти сред първо и второ четене на актуализацията на Закона за държавния бюджет да се вършат до 7 септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР