Депутатите приеха декларацията за добросъседство с Македония единодушно с 206

...
Депутатите приеха декларацията за добросъседство с Македония единодушно с 206
Коментари Харесай

Борисов благодари на депутатите за подписаната Декларация за добросъседство

Депутатите одобриха декларацията за добросъседство с Македония единомислещо с 206 гласа " за ". След приемането й, Борисов се обърна с думите - единственото което мога да кажа е едно огромно благодаря.

" Това е едно огромно рамо и поддръжка за държавното управление. Дали е декларация, дали е мандат - това няма да спорим ", съобщи Борисов след приемането на декларацията, с която се дава мандат на държавното управление за подписването на контракта за добросъседство.

Кристиан Вигенин означи по време на дебатите, че полемиката през днешния ден следва да е полемика на добре премерените думи, защото всичко, което бъде казано през днешния ден ще бъде употребявано най-много в Скопие. " На първо място ние от Българска социалистическа партия за България оценяваме напъните, които бяха положени и от двете държавни управления и на Република България и на Република Македония ", означи той. По думите му държавното управление на Зоран Заев е дало поръчка за коренна смяна и на вътрешната и на външната политика.

 Със скандал стартира дебатът за Договора за добросъседство
Със скандал стартира дебатът за Договора за добросъседство

Нинова съобщи, че в случай че Борисов не пристигна, тя ще отдръпна подписа и поддръжката си за текста

Вигенин дефинира това като неповторим късмет, той би трябвало да бъде употребен оптимално. Той изрази удовлетворение, че от ГЕРБ са се съобразили и настояването им този контракт да бъде показан в Народното събрание и да бъде разискван. Той означи, че подписването на контракта за другарство и съдействие е рамка и народните представители от левицата държат годишния обзор на осъществяването на контракта да включи българският парламент.

Йордан Цонев разяснява по време на разискванията, че връзките на Балканите са исторически обременени и прочувствено стимулирани. Той засяга, че два пъти повече това се отнася за България и Македония.

Движение за права и свободи заявява поддръжката си за декларацията. Решението на казуса и там и в други страни в нашия район е в участието им в Североатлантическия пакт и в Европейски Съюз. България може да играе ролята на посредник и катализатор в тази тенденция, означи Цонев. " Подкрепяме декларацията и ще участваме в ратификацията при подписването на контракта ", сподели той. По думите му историческият прочувствен възел би трябвало да бъде позволен с сходни стъпки.

 Сериозният спор за контракта с Македония следва съгласно Вигенин
Сериозният спор за контракта с Македония следва съгласно Вигенин

Кристиян Вигенин даде позитивна оценка на договарянията с Македония

Нов стадий в връзките сред двете страни вижда в Договора за добросъседство външният министър Екатерина Захариева. В коридорите на Народното събрание тя посочи, че 500 000 македонски туристи посещават страната ни сега.

Тя се надява македонският парламент да е гледал какво се случва в нашия законодателен орган и да вземе образец за единодушие сред ръководещи и съпротива. Коментарът й бе във връзка реакцията на македонската съпротива против подписването на контракта за добросъседство.

Шансът, който отваря този контракт е огромен, безапелационна бе Захариева. Над 80% от жителите на Македония поддържат подписването на Договора, по думите й. Силно се надявам да няма провокации, добави първият ни посланик.

 Посолствата на Съединени американски щати приветстваха българо-македонското съглашение
Посолствата на Съединени американски щати приветстваха българо-македонското съглашение

Поздравяват двете страни за тази историческа, насочена към бъдещето стъпка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР