Депутатите приеха 12 милиона лева повече за култура. Това стана,

...
Депутатите приеха 12 милиона лева повече за култура. Това стана,
Коментари Харесай

Депутатите приеха 12 милиона лева повече за култура

Депутатите одобриха 12 милиона лв. повече за просвета. Това стана, откакто болшинството поддържа отхвърленото от бюджетна комисия предложение на Любомир Каримански („ ИТН “).

 Текстът, с който се отпускат спомагателните средства, бе подкрепени със 126 гласа „ за “, 68 – „ срещу “ и 35 – „ въздържал се “, предаед Българска телеграфна агенция.  

Според признатите разпореждания държавните културни институции в региона на културното и аудиовизуалното завещание, музеите и художествените галерии с районен темперамент ще получат финансова поддръжка посредством нараствания с до 50 на 100 от стойностните индикатори на стандартите за тяхното финансиране, в това число за възнагражденията на личния състав – 12 млн. лева

Приемането на текста бе посрещнато с раздвижване в залата и бурни ръкопляскания, откакто по-рано през днешния ден представители от бранш „ Култура “ излязоха на митинг пред постройката на Народното събрание. Пред публицисти министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев разясниха, че пари ще се дават единствено за ефикасна работа и се приключва практиката пари „ на ангро “.

От „ Продължаваме Промяната “ имаха свое предложение по проектобюджета, също в размер на 12 млн. лева за финансова поддръжка, само че въз основа на планове, които да бъдат отпускани за държавните културни институти, музеи и галерии с районен темперамент, след утвърждение на министъра на културата.

След гласуването „ Българска социалистическа партия за България “ желаеха 20 минути отмора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР