Депутатите подхванаха на първо гласуване на промени в Закона за

...
Депутатите подхванаха на първо гласуване на промени в Закона за
Коментари Харесай

Миене и подмиване в дебата за КЕВР в пленарна зала

Депутатите подхванаха на първо гласоподаване на промени в Закона за енергетиката , с които се понижава броя на членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) от 9 на 5 души.

Предвижда се редуциране на броя им в състав " Енергетика " от четирима на двама , както и премахването на условието за един член на комисията с юридически стаж и един член с опит в областта на стопанската система.
 Рибарски: До 2-3 седмици ще има нов ръководител на КЕВР
Рибарски: До 2-3 седмици ще има нов ръководител на КЕВР

Ще се трансформират някои от условията за членовете на органа

Чрез препоръчаната смяна се усъвършенства числения състав на комисията като самостоятелен колегиален орган, както и да бъдат осъществени обилни финансови икономии.

Проектът планува по-широки дефиниции на легалните термини " стаж в региона на енергетиката " и " стаж в региона на водоснабдяването и канализацият а ".

За подобен се признава стажът в органи на Европейския съюз, както и в търговци, с подобен предмет на активност, само че регистрирани и/или лицензирани на територията на друга страна членка, както и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свързани с енергийния бранш.
 От Вътрешна македонска революционна организация упорстват за закриване на КЕВР
От Вътрешна македонска революционна организация упорстват за закриване на КЕВР

От партията желаят да има две самостоятелни комисии - за надзор върху енергетиката и надзор върху ВиК услугите

Христо Гаджев от ГЕРБ попита къде са отчетите от публичното разискване по закона, каквито са условията на правилника за активността на Народно събрание .

Проблем видяха и от партия " Възраждане ". Според Искра Михайлова от партията няма да поддържат законопроекта.
 ВиК сдружения с 85% загуби, има риск да загубим 800 млн. евро от Европейска комисия
ВиК сдружения с 85% загуби, има риск да загубим 800 млн. евро от Европейска комисия

Част от сдруженията прахосват над 85% от водата, а заплащат ток

Росица Кирова захапа Кристиан Вигенин, че подмивал задните елементи на някои хора, които трябвало да угодят на олигархични ползи . Тя подлага на критика, че отчетът по закона е импортиран в прорез с наредбите на правилника.

Цончо Ганев от " Възраждане " упрекна ръководещите в липса на професионализъм. Аз съм отчаян, чаках повече, показа той.

Ганев се ядоса, че планът на " Възраждане " не минал в енергийна комисия . От Политическа партия обясниха, че той не ставал за нищо .

Десислава Атанасова от ГЕРБ нападна пък, че в зала липсвали вносителите на закона. Само Георги Свиленски бил в зала, само че от час, по думите й, говорел по телефона - по конгресни каузи, евентуално, допусна тя.

Според Рамадан Аталай от Движение за права и свободи петима членове на КЕВР няма да се оправят с предоставената им работа. Не пипайте самостоятелната комисия , прикани той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР