Депутатите отново се заеха с прекрояване на Закона за движение

...
Депутатите отново се заеха с прекрояване на Закона за движение
Коментари Харесай

Промени за млади шофьори: Без право да шофират мощни коли и без нощно каране

Депутатите още веднъж се заеха с прекрояване на Закона за придвижване по пътищата.

Предвиждат се нови рестрикции за младите водачи като да вземем за пример възбрана да карат мощни коли. И още – тежки наказания и за спътниците на водачи, използвали алкохол и опиати.
Вчера депутатите одобриха на първо четене редица нови промени.
Като да вземем за пример в продължение на една година откакто са взели брошура, водачите да нямат право да карат кола с мощ над 120 конски сили,
да нямат право да карат сред 22 часа и 6 часа сутринта,
нито да карат след приложимост на повече от 0,1 промила алкохол.

На първо четене депутатите утвърдиха фрапантно повдигане на санкциите за човек, позволило зад кормилото да се качи недееспособен лидер или подобен, използвал алкохол или опиати, в случай че той самият също има брошура.

За образец беше дадена нещастието с 15-годишния Филип.

„ Вчера сестрата на това момче сподели: „ Искам да схвана коя е спътницата, която е била с този палач “. Някои споделят: „ Не можем да накажем индивида, който се е возил “.

Всъщност има такава догадка.
Тя може да бъде осъдена със 100 лева
Ние предлагаме да се вдигнат санкциите на 1500 до 2000 лева, а при наново – от 2500 до 3000 лева ”, съобщи Настимир Ананиев, народен представител от ПП-ДБ.

Предлага се и по-строг надзор на преди малко сдобилите се с брошура. За образец този път беше посочен случаят на бул. „ Сливница ”, при който 18-годишният Адриан,

притежаващ брошура от 2 месеца, опустоши момче и момиче на пешеходна пътека през нощта.

Според данни от Министерство на вътрешните работи през предходната година злополуките с млади водачи са се нараснали внезапно по отношение на миналата и са над 900. А жертвите – 45.

Не всички в залата обаче се съгласиха да се отнеме правото на младите водачи да карат нощем за период от година.

„ Ние се питаме какво се случва с младите водачи след тези 12 месеца. Изведнъж към този момент стават извънредно обръгнали остарели водачи? ”, попита водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов.

„ Вие имате министър на спорта, който е авто състезател….ами питайте го бе. Да ви каже какви нелепости вършиме. Един водач не може да стане водач, когато не кара ”, съобщи  Тошко Йорданов, Има Такъв Народ.

Чуха се и апели предварителната защита да стартира с радикална смяна в образованието.

„ От 9 клас нататък най-малко 2 часа седмично без значение кой желае или не, ще изкарва или не брошура, би трябвало да знае Правилника за придвижване по пътищата. И може като бонус най-после отличниците да се явяват на кормуване и да взимат брошура ”, акцентира Любен Дилов – наследник, ГЕРБ-СДС.

А съгласно Българска социалистическа партия имаме потребност от напълно нов Закон за придвижване по пътищата. „ Законът е променян над 100 пъти. Надявам се това да са последните промени от подобен вид, когато някой сътрудник, оправдавам се господин Найденов, види злополука на жп прелез и сяда и написа закон да се вдигне санкцията. По-тежка санкция от това да те блъсне трен, надали има ”, уточни Георги Свиленски, Българска социалистическа партия.

Именно повдигане на санкцията и лишаване на книжката при погрешно секване на жп прелез е измежду другите гласувани промени. И още – депутатите одобриха предложенията на ГЕРБ да се ревизират документите за идентичност, както на спрения лидер, по този начин и на пасажерите – и в случай че имат невръчени електронни фишове, да им се дават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР