Депутатите отложиха дебата по предложението за финансови санкции на народни

...
Депутатите отложиха дебата по предложението за финансови санкции на народни
Коментари Харесай

Отложиха дебата за финансови санкции при безпричинно отсъствие от парламента

Депутатите отложиха дебата по предлагането за финансови наказания на народни представители при неоснователно неявяване при образуване на кворума или при 3 следващи или общо 5 пленарни съвещания в месеца. Парламентът стартира работа с кворум от 128 народни представители. Депутатите от Българска социалистическа партия не участват в залата.
Председателят на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов сподели: "Отлагане за миг, в който ще сме подготвени с отчета по плана за решенията, ние приготвяме отчета във формат като за второ четене, само че вие знаете, че Правилникът се приема с едно четене, тъй че ни е належащо още техническо време за подготовката на отчета ".
Има пет плана на решение за смяна на Правилника на Народното събрание, предизвикани от решението на Българска социалистическа партия да изоставен Народното събрание под изискване. Депутати от квотата на НФСБ оферират при безпричинно неявяване от три следващи или общо пет пленарни съвещания на месец, народните представители да остават без заплати, без клас "прослужено време ", а представителните разноски за парламентарната група да понижават съразмерно. От ГЕРБ оферират при установено безпричинно неявяване от поименна инспекция на кворума да се прави удръжка в размер на 750 лв. от месечното заплащане.
От Вътрешна македонска революционна организация упорстват преизчисляване на заплатите да става единствено един път годишно към 1 юли по швейцарското предписание, както и на народен представител, който не е вземат участие допълнително от половината регистрации в границите на един месец и допълнително от половината поименни инспекции, без уважителна причина – да му се удържат две трети от месечната заплата.
За трето разискване остава и план на решение на Българска социалистическа партия за заледяване на депутатските заплати на равнището от края на предишното Народно заседание – в размер на 2976, без сумата да предстои на преизчислява на всеки три месеца по отношение на междинната работна заплата за страната, отбелязва БНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР