Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС за удължаване на пленарното заседание

...
Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС за удължаване на пленарното заседание
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: В НС се образува същата коалиция Лукойл, както в предишния парламент

Депутатите отхвърлиха предлагането на ГЕРБ-СДС за удължение на пленарното съвещание до приемане на промени в Закона за обезщетенията, с които да се изземат свръхпечалбите от " Лукойл " поради високите цени на горивата.

След решението от ГЕРБ-СДС излязоха с декларация от парламентарната естрада, в която обявиха, че в 48-ото Народно заседание се образува същата коалиция „ Лукойл “ като в предходния парламент.

“Само преди 3 седмици " Лукойл " заявиха на среща със служебния кабинет, че ще платят 700 млн. лева налози по Закона за облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения през идната година. Те си признаха, че тяхната облага е 2 милиарда и 100 млн. на година. А къде отидоха за тази година? Къде са те? Изтекоха в чужбина. Декларираха, че ще платят 100 млн. до края на годината. Вчера заплатиха 90 млн. лева, само че се оказа, че от тях 17 млн. са по ДОО,а останалите са предплатено заплащане за идната година - или се оказа, че " Лукойл " заплатиха една нула от обещаните 100 млн. за тази година “, сподели ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Добрев пресметна, че при 3,5 милиарда литра консумация, по 1 лева надписани от горната страна, прави 3,5 милиарда лева - т.е., обществото се ощетява с близо 300 млн. лева на месец или 10 млн. лева на денонощие. Добрев напомни, че от предходния парламент до момента е правил 18 пъти изявления по тематиката, само че без резултат. /БГНЕС, БНТ
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР