Депутатите от законодателното събрание на Свердловска област одобриха законопроекта на

...
Депутатите от законодателното събрание на Свердловска област одобриха законопроекта на
Коментари Харесай

Забраниха кметските избори в руски град

Депутатите от законодателното заседание на Свердловска област утвърдиха законопроекта на губернатора Евгени Куйвашев за анулацията на директните избори за кмет на Екатеринбург. Сега градоначалникът ще бъде избират не от жителите, а от определените депутати от общината, заяви Лента.ру.
За анулацията на изборите са дали своят вот 42 депутати, срещу са били четирима, а въздържали се не е имало. Предстои законопроектът да бъде подписан от ръководителя на района, който не е участвал на съвещанието.
На сегашния кмет на Екатеринбург Евгени Ройзман не е била дадена думата. Той е отбелязва, че пояснителните бележки към законопроекта няма учредения за анулацията на директните избори.
" Когато приказват за икономии не помнят, че това са 150 милиона един път на пет години. Но ПР-те на губернатора харчат по 500 млн. годишно ", сподели Ройзман.
Той добави, че кметските избори са единствената опция на жителите да вземат участие в политическия живот на града.
На 2април в центъра на Екатеринбург се организира митинг против анулацията на избори за кмет. По данни на " Интерфакс " 1000 души са поискали Куйвашев да подаде оставка. Евгени Ройзман бе определен за кмет на града през 2013 година, мандатът му изтича през септември 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР