Депутатите от ВМРО обявиха нова законодателна инициатива, която предвижда въвеждането

...
Депутатите от ВМРО обявиха нова законодателна инициатива, която предвижда въвеждането
Коментари Харесай

ВМРО предлага нов личен документ за българите в чужбина

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха нова законодателна самодейност, която планува въвеждането на нов тип персонален документ за живеещите зад граница хора с български генезис.
Той ще се назовава „ Карта българин “ ще се издава на хората от български генезис, които живеят зад граница и нямат българско поданство. С него те ще могат да обитават трайно у нас, както и да учат и работят.

Документът ще се издава от Министерство на вътрешните работи и ще важи единствено за територията на България. Той няма да дава права, каквито имат единствено българските жители, като правото на глас да вземем за пример.

Законопроектът има за цел да подкрепи сънародниците ни зад граница, намиращите на териториите на Украйна, Молдова, Северна Македония, Албания, Сърбия и други страни, а от Вътрешна македонска революционна организация увериха, че при създаването на текстовете са взели участие разнообразни специалисти и адвокати.

„ Знаете какви са проблемите с приемането на българско поданство – минават години, до момента в който българите в чужбина го получат. Затова сме създали този закон, каквито сходни има в Полша и Гърция “, аргументира предлагането Юлиан Ангелов, цитира БГНЕС.

Според Вътрешна македонска революционна организация предлагането има няколко позитивно насоки – справяне с демографската рецесия, привличане на младежи да учат в България, които след това да вземат участие и на трудовия пазар.

Новият документ може да стане факт посредством смяна в Закона за българските персонални документи, а от Вътрешна македонска революционна организация показаха вяра предлагането им да бъде подкрепени и от останалите партии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР