Депутатите от правната комисия приеха на второ четене Бюрото за

...
Депутатите от правната комисия приеха на второ четене Бюрото за
Коментари Харесай

Правната комисия прие Бюрото за защита да бъде прехвърлено към правосъдното министерство

Депутатите от правната комисия одобриха на второ четене Бюрото за отбрана на очевидците да бъде трансферирано от основния прокурор на правосъдното министерство.

В момента разискват втора точка от дневния ред, която включва предлагането за закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурите.

Специфичните действия на Бюрото по отбрана включват необятен кръг от действия - предварителна отбрана, защита и наблюдаване на застрашени/защитени лица, персонална физическа защита по реда на чл.123 от Наказателно-процесуален кодекс, защита на прокурори и следователи.

Служители на Бюрото оказват психическа помощ на застрашени/защитени лица, правят активност по интернационално съдействие, информационно-аналитична активност и редица други.

За първото шестмесечие на 2021 година Бюрото по отбрана е обезпечавало сигурността на 16 предпазени лица по 9 каузи за отбрана. По отношение на 8 от лицата ограниченията за отбрана са изпълнявани на територията на България, а за останалите - на територията на други страни.

През 2020 година е завършило действието на Програмата за отбрана по 1 дело с 4 предпазени лица, а през първите шест месеца на тази година - по 1 дело с 2 предпазени лица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР