Депутатите от Правната комисия отхвърлиха ветото на президента. Това се

...
Депутатите от Правната комисия отхвърлиха ветото на президента. Това се
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли ветото на президента за промени в Изборния кодекс

Депутатите от Правната комисия отхвърлиха ветото на президента. Това се случи с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

В началото на дебатите наложеното несъгласие нажежи пристрастеностите в Комисията. Според Политическа партия, Демократична България и БВ претекстовете на президента са основателни. В дебатите се въздържаха от “Възраждане ” и Движение за права и свободи. 

Според ГЕРБ причините на президента са “противоречиви ”.

“Ветото е предстоящо и президента упражни своите пълномощия. Той ни подсети, че в своята законодателна активност би трябвало да се водим от публичния интерес и правилата на конституцията ”, разяснява Надежда йорданова от Демократична България.  

“Знам по какъв начин бяха подхванати те и какъв брой голословни и непровокирани с нищо бяха тези промени в изборния развой ”, съобщи Милен Матеев от Политическа партия.  

“Аз не чаках че президента, който разполага с подобен юридически екип, би могъл да наложи несъгласие върху Изборния кодекс и то с претекстове, които са вътрешно спорни ”, сподели Бранимир Балачев от ГЕРБ. 

“Именно в тишината на това преустановяване на дебатите е голям рискът ние да родим един противоконституционен Изборен кодекс. Нещо повече - изправени сме в обстановка, в която можем да отидем на избори, само че да се окаже, че не просто няма да имаме годни правни учредения да ги проведем, а прекомерно евентуално е да нямаме и техническа подготвеност ”, сподели Александър Николов от БВ. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР