Депутатите от НФСБ внесоха в деловодството на парламента днес промени

...
Депутатите от НФСБ внесоха в деловодството на парламента днес промени
Коментари Харесай

НФСБ поиска по-сурови санкции за отсъстващите от пленарна зала депутати

Депутатите от НФСБ внесоха в деловодството на Народното събрание през днешния ден промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание . Това оповестиха от пресцентъра на партията.
Депутати, които по неоправдани аргументи отсъстват от три следващи или общо пет пленарни съвещания да не получават 1/3 от възнагражденията си , както е записано в разпоредбите, оферират от партията на Валери Симеонов.
Така съгласно тях ще работи само наредбата при безпричинно неявяване от пленарно съвещание на народния представител се прави удръжка, равна на дневното му заплащане, без значение какъв брой дни отсъства.
Според НФСБ този метод на установяване на възнаграждението е по-справедлив, като националният представител ще получава заплащане само, в случай че взе участие в пленарни съвещания или при неявяване по уважителни аргументи .
Освен това, обосновано е при неявяване на три следващи или от общо пет съвещания през месеца да не се поемат спомагателните разноски на народните представители по член 11 от Финансовите правила.
ОТ НФСБ оферират също по този начин, в случай че народен представител взе участие в по-малко от половината гласувания в едно пленарно съвещание - да му се удържа една втора от дневното му заплащане.
Фронтът упорства и за регламентиране на оптималния брой процедури по метода на водене по точка от дневния ред за работа на Народно събрание, на които една парламентарна група има право. През последните месеци процедурата се употребява за политически заявления, персонални пояснения междуличностни нападки , само че не и с цел да бъдат посочвани нарушавания при воденето на съвещанието, разясняват от НФСБ.
Скандалът с парите на отсъстващите депутати гръмна, откакто Българска социалистическа партия разгласи протест на Народното събрание. Оказа се, че алените употребяват командировъчни в дните, когато няма съвещания. А по устав ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева няма право да ги лиши 100% от хонорари, макар неналичието на Българска социалистическа партия в пленарна зала.
На 21 февруари, ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов съобщи, че чака извинителни бележки от Българска социалистическа партия за отсъствието им от Народното събрание. И акцентира, че би трябвало да има съществени наказания за това.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи с писмо до Караянчева, че алените се отхвърлят от заплатите си. В петък обаче Цвета Караянчева отговори на писмото на Нинова като посочи, че няма законово съображение, на което Нинова да спре заплатите на своите депутати. Всеки законотворец персонално би трябвало да съобщи отхвърли си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР